Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

10 tips: Så lyckas du på Linkedin

Kickstarta hösten genom att fräscha upp din Linkedin-profil! Här finner du tips för hur du gör dig sökbar, lockar med rubrik och mycket annat.

Publicerad:

1. Vad vill du få ut?

Ha en strategi för hur du vill använda Linkedin. Vill du hitta nytt jobb eller uppdrag, nätverka, eller hålla dig uppdaterad om din bransch? Sätt mål på kort och lång sikt. Följ upp och utvärdera. Vad kan du förbättra?

2. Gör dig sökbar

Vilka kompetenser efterfrågas i din bransch? Fundera på relevanta sökord och upprepa dessa på flera ställen i din profil. Aktivera funktionen ”Synlig för rekryterare” och fyll i ”karriärmål” om du är öppen för jobbförslag.

3. Tala i bilder

En profilbild kan ge upp till 14 gånger fler besök än en profil utan foto. Ha ett professionellt och aktuellt ansiktsfoto. Du kan även ha en bakgrundsbild som knyter an till ditt yrke. Fundera på om du även vill ha med videor, presentationer och annat som stärker ditt varumärke visuellt.

4. Locka med rubriken

Huvudrubriken är ditt skyltfönster ihop med ditt namn och foto. Lyft fram ditt viktigaste budskap som skapar nyfikenhet hos läsaren. Var noga med vilka nyckelord du använder. Välj vad du vill marknadsföra dig som och hur specifik du vill vara.

5. Berätta vem du är

I avsnittet ”Om” har du chans att ge läsaren en snabb överblick. Sammanfatta dina erfarenheter, nyckelkompetenser, professionella mål och drivkrafter. Det ska framgå vem du är och vad du kan bidra med. Våga stick ut. Berätta gärna om något du är extra stolt över, eller beskriv hur du är som kollega. Håll det lättläst och luftigt.

6. Lyft värdet av dina erfarenheter

Ta med relevanta erfarenheter av dina tidigare jobb, utbildningar, ideella engagemang och annat. Fundera på värdet av dessa och beskriv vilka kompetenser du bär med dig. Glöm inte dina personliga styrkor. Ge konkreta exempel som visar på ansvar, engagemang och resultat.

7. Visa dina kompetenser

Din lista med kompetenser har stor betydelse för Linkedins sökmotorer. Ta med både ämnesspecifika och generella färdigheter, och välj helst de standardiserade kompetenser som Linkedin föreslår. Placera dina topp-3 överst. Be kontakter intyga dina främsta kompetenser som då rankas högre i sökresultat

8. Anpassa språket

Blanda inte olika språk i en och samma profil. Vill du vara synlig och sökbar på flera språk kan du istället skapa länkade profiler på olika språk. Tänk på att dubbelkolla stavning och grammatik för ett proffsigt intryck.

9. Utöka ditt nätverk

Fler kontakter skapar mer synlighet och möjligheter. Sök upp intressanta personer. När du kontaktar personer du inte känner inkludera alltid ett personligt meddelande där du kort och vänligt presenterar dig själv och varför du söker kontakt.

10. Ge och du får tillbaka

Är du aktiv syns du mer. Följ intressanta företag och gå med i grupper. Häng med i nyhetsflödet och interagera, bjud på din kunskap. Allt du gör bidrar till att bygga ditt personliga varumärke. Det du ger får du tillbaka.

Kommentarer

Kommentera