Frågor & svar
Medlemsförmåner
mamma och två barn som leker

Förmånliga försäkringar med Akademikerförsäkring

Vill du förlänga eller utöka ditt försäkringsskydd för dig själv, din familj eller kanske ditt fritidshus, kan du göra det hos Akademikerförsäkring till förmånligt medlemspris.

Du erbjuds försäkringar anpassade för dig, din familj och dina ägodelar som ett mervärde i ditt medlemskap hos Naturvetarna. 

Akademikerförsäkring erbjuder följande försäkringar:

Läs mer om Akademikerförsäkrings försäkringar på deras hemsida.

Är du kund hos Akademikerförsäkring kan din partner också köpa försäkringar till medlemspris. Bjud in din partner att teckna försäkring till medlemspris här.

 

Rådgivning om försäkringar

Om du är osäker på vilken försäkring du behöver kan du boka en kostnadsfri rådgivning med Akademikerförsäkring. De hjälper dig att se över helheten och kan svara på eventuella frågor. 

Läs mer om rådgivning på Akademikerförsäkrings hemsida.

För att ansöka om försäkring krävs att du är fast bosatt i Sverige samt är inskriven i svensk försäkringskassa.

 

Samtalsstöd Tusen frågor 

Du som har en liv-, olycksfalls-, sjuk- och trygghetskapitalförsäkring via Akademikerförsäkring får tillgång till ett tjänsten Samtalsstöd Tusen frågor där du kan prata med en ekonom, jurist eller psykolog utan extra kostnad. Det kan handla om frågeställningar relaterade till:

  • livsstress (sorg, missbruk, föräldraskap och relationsproblem)
  • juridiska och ekonomiska frågeställningar i arbete eller privatliv
  • ett proaktivt hälsostöd kopplat till kost, hälsa och motion

Läs mer om samtalsstöd Tusen frågor på Akademikerförsäkrings hemsida.

 

Om Akademikerförsäkring 

Akademikerförsäkring är specialiserade på att upphandla och administrera gruppförsäkringar. Naturvetarna är tillsammans med fem andra Sacoförbund delägare i bolaget.

Här finns förköpsinformationen för de försäkringar som ingår för nya medlemmar i Naturvetarna

För att uppfylla syftet med Naturvetarnas gruppförsäkringsavtal med Akademikerförsäkring lämnar Naturvetarna regelbundet medlemsuppgifter till Akademikerförsäkring. Naturvetarnas personuppgiftspolicy gäller även för de försäkringar som du har genom avtalet med Akademikerförsäkring.

Senast uppdaterad: