Frågor & svar
Nyheter
Foto: Akademikerförsäkring

Nu får du bättre överblick genom vår egen försäkringsförmedlare

Den 1 februari tog Naturvetarnas samarbetspartner Akademikerförsäkring över administrationen av HELP juristförsäkring från oss. Så att du som medlem kan samla alla dina försäkringar via ditt medlemskap på ett och samma ställe. 

Publicerad:

Akademikerförsäkring är en försäkringsförmedlare, som Naturvetarna äger tillsammans med fem andra Saco-förbund. Akademikerförsäkring har i uppdrag att förhandla med försäkringsbolagen, för att kunna erbjuda försäkringar med bra pris och villkor, speciellt anpassade för fackförbundens medlemmar som grupp. Eftersom Akademikerförsäkring företräder 325 000 medlemmar kan de utmana och förhandla med försäkringsbolagen för medlemmarnas bästa.

 

Kostnadsfri försäkringsrådgivning

Om du är osäker på vilka försäkringar du behöver hjälper  Akademikerförsäkring dig att hitta rätt. Deras försäkringsrådgivare arbetar på uppdrag av oss och dig som medlem och får ingen provision. Under en försäkringsrådgivning går ni tillsammans igenom dina behov för att hitta de försäkringar som just du behöver utifrån din livssituation.

Läs mer om rådgivningen och boka en tid

 

Juristförsäkring för juristhjälp i det privata

Många medlemmar hos oss har en juristförsäkring, som tidigare har betalats tillsammans med medlemsavgiften. Från den 1 februari flyttade administrationen av försäkringen över till Akademikerförsäkring, så att du ska kunna se och använda alla dina försäkringar på ett enkelt sätt hos dem.

Är du en av dem som inte har en juristförsäkring? Här kan du läsa om hur en juristförsäkring kan hjälpa dig.

Läs om juristförsäkringen


Försäkring för ett bättre mående

Är du yrkesverksam medlem i Naturvetarna ingår en hälsoförsäkring vid psykisk ohälsa, helt kostnadsfritt. Den kan ge dig upp till 6 digitala samtal med psykolog eller psykoterapeut, så att du kan ta hand om det som känns tungt och har en negativ inverkan på din psykiska hälsa, innan det påverkar dig så mycket att du inte kan arbeta.

Läs mer om hälsoförsäkring vid psykisk ohälsa

 

Ett bra skydd för dig som studerar

Du som är studentmedlem hos oss är försäkrad via Akademikerförsäkring medan du pluggar - helt utan kostnad. Du får bland annat tillgång till ett samtalsstöd som du kan använda när livet dalar och en olycksfallsförsäkring som skyddar dig vid olyckor, dygnet runt. Via Akademikerförsäkring kan du också köpa en hemförsäkring, speciellt anpassad för din studentlya.

Läs mer om samtalsstödet

Läs med om studentolycksfallsförsäkringen

Läs mer om studenthemförsäkringen