Frågor & svar
Kalender

Akademikerveckan: Bäst före-datum på kunskap och kompetens

Lena Lid Falkman, affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid KAU, kommer att med stora drag måla en tavla med historia och spaning för framtid för att göra oss redo för det nya kunskapssamhället.

  • Startar: 2023-02-10 12:00
  • Slutar: 2023-02-10 13:00
  • Plats:
  • Lokal:

Den viktigaste kunskapen att hantera kommer att bli den att kunna lära nyttLena lid falkman.png och lära om. Att hantera nya system och nya arbetssätt och nya uppgifter.
Många jobb kommer försvinna, men fler kommer att skapas – inte i någon avlägsen framtid utan i vår närtid. Vi kommer hela tiden behöva tänka upskill & reskill.

Hur kan vi som individer, team och verksamheter ta emot förändringen och vara med och skapa den, i stället för att vänta på att den ska hända? Vilka kunskaper och kompetenser kommer vi att behöva? Hur kan vi utbilda/ombilda och utveckla oss? Och kommer vi ens att prata om tjänstemän och arbetare framöver?

Vad är upskill och reskill?
Upskill: att uppdatera sin kompetens genom att vidareutveckla sig för att hänga med i utvecklingen i samhället och inom den bransch man verkar i.
Reskill: att få ny kompetens genom att ombilda sig till en ny profession, då tidigare arbetet försvunnit eller för karriärbyte.

Webbinariet kommer att spelas in och sedan göras tillgängligt för inloggade medlemmar.

 

Anmäl dig här!

 

Fyll gärna i denna mall och mejla till kollegorna du vill ska delta på webbinariet!

e-postinbjudan.docx

Dela även gärna denna flyer:

Flyer A5_Saco_akademikervecka_2023.pdf