Fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap

Vi coachar, företräder och stöttar dig genom hela arbetslivet. Oavsett om du är anställd, arbetssökande, student, doktorand, chef eller företagare.

Svara på löneenkäten!

Ditt svar bidrar till bättre lönestatistik för naturvetare, men också till flera andra förmåner och tjänster som du kan ta del av.
Läs mer

Bli en fena på LinkedIn

Optimera din närvaro och upptäck nyttan med världens största yrkesnätverk LinkedIn. Som medlem kan du kostnadsfritt boka LinkedIn-coachning.
Läs mer

Aktuellt

Naturvetarna beklagar dom i AD

Naturvetarna beklagar gårdagens resultat i Arbetsdomstolen, AD. Denna dom för utvecklingen bakåt i tiden sett både till synen på medarbetare och framtidens moderna myndigheter.

Läs mer

Ge våra lärosäten möjligheten att vara de bästa arbetsgivarna

Det krävs bättre och mer långsiktiga förutsättningar för lärosätena att vara de goda arbetsgivare de önskar att vara. Det är en viktig kvalitetsfråga, för att utveckla framtidens naturvetenskapliga...

Läs mer

Månadens fråga: Hur bidrar du till bättre arbetsmiljö på ditt jobb?

3

Att må bra på jobbet och att kunna leverera går hand i hand. Kom ihåg att vi alla är varandras arbetsmiljö. Nu undrar vi vad du gör för att förbättra stämningen på jobbet?

Läs mer

Matnyttigt och inspirerande om utlandsjobb

På den nya webbplatsen arbetautomlands.se ges svar på frågor om försäkringar och löner i andra länder. Du får också en känsla för hur det är jobba i till exempel Spanien.

Läs mer

DUELLEN: Borde ogräsmedlet glyfosat förbjudas helt?

4

Än en gång har kommissionen skjutit fram beslutet om glyfosat får grönt ljus inom EU. Kemikalieinspektionen vill begränsa användningen, medan Naturskyddsförening förordar ett totalförbud och...

Läs mer

Sök studentuppdrag på Naturvårdsverket

Vill du utvecklas inom några av de mest spännande och komplexa hållbarhetsfrågorna och samtidigt få en värdefull erfarenhet inför arbetslivet? Naturvårdsverket utannonserar nu 17 studentuppdrag som...

Läs mer

Söker du nytt jobb?

Här finner du platsannonser för akademiker inom naturvetenskap. Om du nyligen har bytt jobb kan du presentera dig och ditt nya uppdrag här.

Läs mer

Tidning och nyheter

Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. Du finner det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär, liksom djuplodande och inspirerande reportage.

Läs mer