Lediga jobb

Du finner jobb för akademiker inom naturvetenskap inom ämnen som biologi, miljö, medicin- och laboratorieteknik, kemi, geovetenskap, skog, livsmedel, lantbruk, data och matematik, djur, fysik, trädgård och landskap samt arbetsmiljö.

Här lyfter vi också några medlemmar som tagit ett nytt steg i karriären. Vill du berätta om ditt nya jobb? Mejla redaktion@naturvetarna.se. Bifoga en bild på dig.

Ängavallen söker Driftsledare

Vi söker dig som vill arbeta med ekologiskt lantbruk i ett modernt koncept. Vi erbjuder dig ett omväxlande och självständigt arbete i en spännande verksamhet där du kommer att ha det övergripande ansvaret för all växtodling inklusive vår köksträdgård. I arbetet ingår även ansvar för maskinpark och arbetsledning samtidigt som du deltar i det dagliga arbetet. Du har erfarenhet av och intresse för ekologisk odling samt erfarenhet av arbetsledning. Vi vill att du är en jordnära realist som trivs att arbeta praktiskt samtidigt som du är affärsmässig och har god struktur.

Läs mer

Hydrolog/Civilingenjör till Prognos- och varningstjänsten

Får vattenflöden dina känslor att flöda? Vill du jobba med att stötta samhället vid svåra väderhändelser? Då har vi ett jobb där du inte tar dig vatten över huvudet!

SMHIs prognos- och varningstjänst svarar för samhällets behov av prognoser, varningar och nulägesanalyser inom meteorologi, hydrologi och oceanografi. Vår hydrologiska prognos- och varningstjänst behöver nu förstärkas med ytterligare två medarbetare med kompetens inom hydrologi och intresse för krisberedskap. 

Läs mer

SGU maringeolog

Vi söker nu en maringeolog för arbete med att utveckla information och kartunderlag för en hållbar planering och förvaltning av våra kust- och havsområden. Som maringeolog på SGU kommer du att tillhöra enheten Samhällsplanering, Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer

Vattensamordnare till stärkt lokalt åtgärdsarbete mot övergödning

Vill du vara med i satsningen för att minska övergödningen i våra vattendrag och sjöar i Eskilstunaåns avrinningsområde?
Vi söker dig med kunskaper om vatten- och lantbruksfrågor till vårt kontor i Örebro. En stor del av arbetet handlar om kontakter med lantbrukare, kommuner, LRF, Länsstyrelsen i Örebro län och nationella myndigheter, varför vi söker dig som tycker om att kommunicera med människor och är van med att ta initiativ för att utveckla projekt. Du har relevant akademisk utbildning inom miljöområdet och är, tex, agronom, miljövetare, biolog, lantmästare, eller limnolog.

 

Läs mer

Enhetschef Vatten och fiskeenheten

Enhetens verksamhet omfattar tre huvudsakliga inriktningar, vattenförvaltning, fiskeförvaltning samt fiskeutredningar. I enheten ingår även en fiskeförvaltningsgrupp som arbetar med fiskeförvaltning och myndighetsutövning inom fiskeområdet. Verksamheten omfattar hantering av olika tillståndsärenden och olika typer av insatser för att verka för ett långsiktigt hållbart nyttjande av fiskresursen och en positiv utveckling för fiskerinäringen, fisketurismen och fritidsfisket. Som enhetschef ansvarar du bland annat för samordning, planering och utveckling av verksamheten i enlighet med Länsstyrelsens övergripande mål.

Läs mer

Rovdjurshandläggare

Tjänsten är placerade på Länsstyrelsens naturmiljöenhet där vi för närvarande är 12 medarbetare, varav två personer som arbetar med den regionala förvaltningen av stora rovdjur. Enheten har ett stort ärendeinflöde och hanterar cirka 1300 prövningsärenden per år. 
I Norrbotten finns samtliga Sveriges fem stora rovdjur; björn, lo, järv, varg och kungsörn. Som rovdjurshandläggare kommer du att delta i vårt arbete för att upprätthålla livskraftiga rovdjursstammar och minimera de problem som djuren kan orsaka.

Läs mer

Miljöhandläggare

Sugen på en karriär inom framtidens första fossilfria stålföretag? Starta då din resa som miljöhandläggare på SSAB i Oxelösund

Du erbjuds en unik chans att inom en central roll påverka utvecklingen mot en starkare, lättare och mer hållbar värld. Du kommer knyta kontakter, bygga erfarenheter och direkt skapa resultat som för SSAB framåt. Tillsammans med drivna kollegor bildar ni en central avdelning för miljö och energi som stöttar resten av organisationen.

Läs mer

Universitetslektor i djurens anatomi och histologi

I anställningen ingår att bedriva forskning, medverka i och utveckla undervisning samt handledning inom ämnesområdet. Dessutom ingår administrativa uppgifter och uppdrag inom institutionen och fakulteten. 

Universitetslektorn kommer medverka i undervisningen på grundläggande och avancerade kurser i anatomi och histologi i alla undervisningsprogram som institutionen är delaktig i.

Läs mer

Dela artikel
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies