Fråga oss här!
Vi erbjuder

Gå med i a-kassan

Att gå med i a-kassan ger dig en grundtrygghet om du en dag står utan jobb. Att vara med i a-kassan är dessutom ett villkor för att kunna ta del av vår inkomstförsäkring.

A-kassan för Naturvetarnas medlemmar heter Akademikernas a-kassa (AEA). Från och med 1 januari 2018 kostar det 110 kronor per månad att vara med. Det är en av de mest prisvärda försäkringarna på marknaden för akademiker. 

Ett separat medlemskap

Medlemskap i Akademikernas a-kassa ingår inte i medlemskapet i Naturvetarna, utan du måste ansöka om det på www.akademikernasakassa.se.

Som studentmedlem kan du få ersättning från Akademikernas a-kassa när du söker jobb efter din examen. Om du arbetar extra under studietiden kan det därför vara en bra idé att gå med i a-kassan. 

Om du byter till Akademikernas a-kassa från en annan a-kassa, tillgodoräknas medlemskapstiden i den tidigare a-kassan. Akademikernas a-kassa kan hjälpa dig med att byta så att det inte blir något glapp i tid.

Mer information om villkoren för ersättning, hur den beräknas samt ansökan finns på www.akademikernasakassa.se.

Du måste vara med i Akademikernas a-kassa för att ha rätt till kompletterande ersättning från Naturvetarnas inkomstförsäkring.

Vanliga frågor

Är jag automatiskt med i a-kassan när jag är medlem i Naturvetarna?

Nej, medlemskapet i a-kassan ansöker du om separat. Läs mer på www.aea.se.

Hur gör jag för att byta a-kassa till Akademikernas a-kassa?

Du kan endast vara medlem i en a-kassa i taget. Om du byter a-kassa får du tillgodoräkna dig tidigare medlemstid om det inte blir något glapp mellan medlemskapen.

Om du inte är medlem i någon a-kassa, ansök om inträde på www.akademikernasakassa.se/bli-medlem

Om du tillhör en annan a-kassa och kan du enkelt byta till Akademikernas a-kassa på deras webbplats

Så söker du ersättning 

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies