Vi erbjuder

Geosektionen

Geosektionen är en sammanslutning av geologer och andra geovetare inom Naturvetarna. Geosektionen verkar för att skydda och stödja den geologiska professionens intressen och att dagens och morgondagens Europa ansvarsfullt utnyttjar jordens naturresurser.

Medlemskapet kostar 10 kr per månad och förutsättningen är att du är medlem i Naturvetarna. Du kan även vara medlem som student vilket är gratis första året.

Vad gör Geosektionen?

Geosektionen arbetar för:

  • en breddning av arbetsmarknaden för geovetare
  • att geologi och geovetenskap ska bli en naturlig del av samhällsplaneringen
  • att tjänster för geologer och geovetare inrättas på kommuner och länsstyrelser
  • en livskraftig svensk gruvindustri
  • att kunskaper om geologi och geovetenskap sprids – redan i skolan
  • att geologiska frågor bevakas och drivs gentemot regering och riksdag
  • att utbildningen bättre ska anpassas till arbetsmarknaden
  • att arbetsmarknaden inom EU skall vara öppen för svenska geologer och geovetare
  • att stärka kontakterna mellan geologer och geovetare, nationellt och internationellt.

Geosektionen deltar i INTRAW: International Cooperation on Raw Marerials, som är ett projekt inom ramen för EU:s Horizon 2020-program.

Nominera till Årets geolog!

Årets Geolog är ett pris som delas ut en gång om året, oftast i november, och som består av en vinstsumma på 25000 kr. För att utses till Årets Geolog ska man på ett positivt och förtjänstfullt sätt flyttat fram geologins position i samhället.

Nomineringar till utmärkelsen skall göras med skriftlig motivering till Geosektionens styrelse senast 1 april, 2018. Den avgörande omröstningen på nominerade kandidater sker inom Geosektionens styrelse som därefter meddelar den som blir berörd. Nomineringar skickas till pia.hansson@tyrens.se senast 1/4-2018.

Föregående års vinnare finns publicerade här.

Geologins dag

Geosektionen deltar även årligen i Geologins Dag och arrangerar regelbundet en offentlig temadag kring ett aktuellt geovetenskapligt ämne (naturkatastrofer, naturresurser, klimat etc.), detta för att åskådliggöra behovet av geologi och geovetenskap i samhället.

Läs mer om Geosektionen på deras webbplats www.geona.se

European Federation of Geologists

Geosektionen är en aktiv medlem av European Federation of Geologists, EFG, som representerar över 30 000 geologer i Europa.

Här kan du ladda broschyren "Vad är en europageolog".

Medlemsansökan professionsförening

Professionsförening: Geosektionen

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies