Frågor & svar
Nyheter

Strejken på Klarna är avblåst

Det var i fredags som parterna kom överens om ett nytt kollektivavtal på Klarna Bank AB. Det innebär att strejkvarslet dras tillbaka, vilket också gäller för Naturvetarnas medlemmar på Klarna.

Publicerad: Uppdaterad:

Efter månader av segslitna förhandlingar varslade Sveriges Ingenjörer och Unionen den 26 oktober om stridsåtgärder mot Klarna. Men efter att medlare hade kallats in kunde parterna komma överens om ett nytt kollektivavtal. 

— Glädjande att Klarna gick med på att teckna kollektivavtal, som är en grundbult i den svenska modellen. Det ger de anställda både inflytande och trygga villkor, säger Frida Lawenius, förbundsdirektör på Naturvetarna. 

Avtalet mellan Sveriges ingenjörer och Klarna Bank AB om ett nytt kollektivavtal omfattar även Naturvetarnas medlemmar. 

Med det kollektivavtal som nu tecknats kommer anställda på Klarna bland annat ha rätt att organisera sig på arbetsplatsen, rätt att i god tid få besked om beslut och vara med och påverka i frågor som rör till exempel villkor, förmåner och omorganisationer.

Har du frågor hör du av dig till våra ansvariga ombudsmän, Terése Wikström, terese.wikstrom@naturvetarna.se eller Per Holfve per.holfve@naturvetarna.se, telefon 08-466 24 80 (växel) 

Läs Frågor & svar på Sveriges Ingenjörers hemsida.

Läs mer om den svenska modellen och strejk här.

Läs mer om fördelarna med kollektivavtal här