Frågor & svar
Kalender

Chefsfredag i Stockholm

Exklusivt för dig som är chef och medlem i Naturvetarna! Välkommen på spännande fredagsmingel med nätverkande, seminarium, god dryck och tilltugg. Chefsfredagarna anordnas av Svensk Chefsförening och Insight Consulting.

  • Startar: 2020-02-07 14:00
  • Slutar: 2020-02-07 16:30
  • Plats: Stockholm
  • Lokal: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23

Chefsfredag: Chefen och den goda organisationen

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om den goda organisationen och vad som krävs för att du som chef ska kunna leda.
Många ledarskapsartiklar handlar om hur du ska bli en bättre chef, ger tips om hur du ska förändra dig eller göra för att lyckas. Men att lyckas som chef handlar inte bara om chefen som individ, utan hänger i hög grad på vilka förutsättningar som finns. Det organisatoriska sammanhanget har betydelse.

Hur behöver en organisation fungera för att stötta cheferna i deras uppdrag och där man kan vara en bra chef? Ur forskningen inom CHEFIOS finns det idag verktyg som kan användas för att förstå och utveckla sin organisation. Det vänder sig till ledningsgrupper som är angelägna om friska arbetsplatser och vill förstå hur det ser ut i den egna organisationen. De komplexa verksamheterna kräver dialog mellan det strategiska och det operativa rummet. Hur bygger man den kultur, de arbetssätt och den struktur där det blir möjligt att arbeta hållbart som chef och medarbetare.

Om föreläsaren

Annika Härenstam är professor i arbetsvetenskap, tidigare forskningsledare för CHEFIOS och arbetar idag deltid på psykologiska institutionen på Stockholms Universitet. Hon hämtar exempel ur sin forskning och beskriver chefsrollen och organisationen på ett sätt som du känner igen dig i och får idéer om hur du kan påverka din organisation.

Anmälan

Anmäl dig på denna länk senast 21 januari. Antalet platser är begränsat. 

Om du twittrar, använd gärna #Chefsfredag.

Om du har frågor, välkommen att kontakta chef@naturvetarna.se

Om Chefsfredag

Chefsfredag är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är chef och medlem i Naturvetarna. Att fylla på med inspiration och kunskap samt utöka ditt nätverk är värdefullt. Chefsfredag är ett samarbete mellan Naturvetarna, Sveriges ArbetsterapeuterSvensk ChefsföreningDIKFysioterapeuterna och Insight Consulting.