Frågor & svar
Bli medlem

Byta förbund till Naturvetarna

För att byta från ett annat fackförbund till Naturvetarna är det bra att tänka på några saker för att övergången ska bli smidig för dig. 

Gör så här: 

  1. Begär utträde ur ditt nuvarande fackförbund.
  2. Ansök sedan om medlemskap i Naturvetarna och ange från och med vilken månad du vill bli medlem. Tänk på att det inte får vara ett glapp mellan medlemskapen för att slippa karenstiden på 12 månader för Inkomstförsäkringen.
  3. Vi rekommenderar även att du byter till Naturvetarnas a-kassa, Akademikernas a-kassa. Det ingår inte i medlemskapet i Naturvetarna. Läs mer om hur du byter a-kassa här.

 

Uppfyller du villkoren för medlemskap?

Om du är osäker på ifall du uppfyller villkoren för att bli medlem i Naturvetarna, avvakta med att gå ur ditt nuvarande förbund och a-kassa. Ansök då om medlemskap hos Naturvetarna, men notera på din inträdesansökan att du är osäker på om du kan vara medlem. Du kommer inom kort få besked från oss om du beviljas inträde och då kan du kontakta ditt nuvarande förbund och begära utträde.

 

Dina första tre månader som medlem

Under dina tre första månader som medlem har du inte rätt att ta del av arbetsrättsligt förhandlingsstöd. Däremot har du möjlighet att ta del av medlemsrådgivningen och all annan service och förmåner såsom karriärservice och lönerådgivning

Om du byter förbund till Naturvetarna omfattas du av ett kostnadsfritt försäkringspaket från Akademikerförsäkring.

Senast uppdaterad: