Frågor & svar
Bli medlem

Byt förbund till oss

För att byta från ett annat fackförbund till Naturvetarna är det bra att tänka på några saker för att övergången ska bli smidig för dig. 

Gör så här: 

  1. Begär utträde ur ditt nuvarande fackförbund.
  2. Ansök sedan om medlemskap i Naturvetarna och ange från och med vilken månad du vill bli medlem. Tänk på att det inte får vara ett glapp mellan medlemskapen för att slippa karenstiden på 12 månader för Inkomstförsäkringen.
  3. Vi rekommenderar även att du byter till Naturvetarnas a-kassa, Akademikernas a-kassa. Det ingår inte i medlemskapet i Naturvetarna. Läs mer om hur du byter a-kassa här.

 

Osäker på om du kan vara medlem?

Om du är osäker på om du kan vara medlem, så ansök först till oss, men sätt inträdesdatum en månad framåt i tiden, och när det är beviljat, ansöker du om utträde. Kontrollera utträdestiden från ditt tidigare förbund, så att inträdet i Naturvetarna blir i direkt anslutning till det, för att undvika glapp i medlemskapen.

 

Dina första tre månader som medlem

Under dina tre första månader som medlem har du inte rätt att ta del av arbetsrättsligt förhandlingsstöd. Däremot har du möjlighet att ta del av medlemsrådgivningen och all annan service och förmåner såsom karriärservice och lönerådgivning

Om du byter förbund till Naturvetarna omfattas du av ett kostnadsfritt försäkringspaket från Akademikerförsäkring.

Senast uppdaterad: