Frågor & svar
Avpublicerat

Pensionen är en facklig fråga

Pensionärernas köpkraft har under de senaste åren försämrats gentemot dem som arbetar. Jag tycker att de fackliga organisationerna måste ha ett inflytande över pensionärernas villkor, i synnerhet de ekonomiska villkoren.
Publicerad: Uppdaterad:

Jag kan ställa mig frågan varför mitt fackförbund inte bevakar, hur de pengar jag som yrkesverksam författningsmässigt avstod från, nu betalas ut i form av pension! Min lön inklusive pensionsavsättningar som yrkesverksam var ett resultat av löneförhandlingar mellan arbetsgivare och fackförbund. Bör inte då också hanteringen av pensionsavsättningarna kunna vara en facklig fråga?

Åke Liedberg
Pensionär och tidigare ordförande i gamla Naturvetarna

Kommentarer

Bosse 2010-03-03

Jag håller med till 100%! I går fick jag mitt orangea kuvert och som vanligt blir man upprörd. Jag tillhör dom som helt drabbas av det nya pensionssystemet och kommer vid 65 års ålder och 0% i tillväxt få 11400:- före skatt! Hur i glödheta ska man kunna leva på en sådan summa? Nu tycker jag att det är dags att Naturvetarna och övriga SACO-förbund börjar trycka på politikerna och visa dom hur vansinnigt pensionsreformen från 1990 slår mot oss som är födda 1954 eller senare. Speciellt om man tog sin akademiska examen före 1995. Är det bara 40-talister med höga pensioner som sitter på ledande poster inom SACO och som högaktningsfullt struntar i oss som är födda 1954 eller senare. Gör ni inget för att driva på i denna fråga vet jag inte vad det finns för anledning att vara med i ett SACO-förbund. A-kassan kan man ju vara med i ändå.
Kommentera