Frågor & svar
Kalender

Chefsfredag: Byt bubbla och få nya insikter

Välkommen till en chefsfredag med Emma Stenström, docent i företagsekonomi. Denna fredag pratar vi om att leda förändring och byta perspektiv.

  • Startar: 2023-04-21 14:00
  • Slutar: 2023-04-21 15:30
  • Plats: Digitalt via Zoom eller fysiskt på Radisson Blu Scandinavia Hotel Gothenburg.
  • Lokal:

En viktig förmåga som chef är att förstå olika perspektiv för att hitta nya lösningar, lyssna inEmmaS.jpg andras kunskap och kunna utveckla eller förändra sin verksamhet. Den här chefsfredagen möter vi forskaren och författaren Emma Stenström som är aktuell med boken Bubbelhoppa. En metod att förstå andra.

Emma Stenström är docent i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och hon har själv tränat bubbelhoppande med sina studenter. Det handlar om att stärka sin förmåga att jobba i team, byta relationer och som chef kunna leda andra. Att byta perspektiv bidrar till kanske den viktigaste förutsättningen i alla team och på alla arbetsplatser, att skapa psykologisk trygghet. Enligt en studie vid Harvard Bussines School bidrar perspektivskiftet till ökad kreativitet, innovation.

Är du nyfiken på andras tankar och kunskaper? Hur hanterar du dem som är svåra att förstå? Brottas du med dina egna fördomar? Jobbar du som chef med att vara ute i verksamheten, knyta olika nivåer till utvecklingsgrupper eller organiserar jobbskuggning? Det finns många metoder både för chefer och medarbetare för att få till besök i varandras bubblor. Ju mer oväntade kopplingar, desto bättre. Låt dig inspireras av exempel, lär dig mekanismer och träna metoder för att börja bubbelhoppa.

Varmt välkommen!

Denna Chefsfredag är en hybrid. Du kan alltså välja om du vill delta på plats fysiskt eller om du vill delta digitalt, detta anger du i anmälan. För dig som deltar fysiskt har vi nätverkande mingel med dryck och tilltugg efter föreläsningen.

Anmäl dig här!

Sista anmälan: Anmäl dig senast 11 april för fysiskt deltagande och senast den 19 april vid digitalt deltagande.

Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Mejla till Zara Hammarberg.