Frågor & svar
Nyheter
Elin Lindfors och hennes whiteboardtavla med information.
Elin Lindfors arrangerade minievent under Akademikerveckan. Foto: Joakim Sjöholm, Privat

Så kan ni synas under Akademikerveckan: ”Lätt fixat med en lunch”

Akademikerveckan äger rum två gånger per år där Sacoförbunden arbetar för att synas på arbetsplatsen. Förtroendevalda kan visa upp lokal verksamhet, och det är ett perfekt tillfälle att hitta nya medlemmar. Elin Lindfors grabbade tag i stafettpinnen och bjöd in till lunch.

Publicerad:

När årets första akademikervecka närmade sig var Elin Lindfors, eventansvarig och sekreterare i Akademikerföreningens styrelse, snabb på bollen att förbereda minievent, gemensamma luncher och affischer. Hon jobbar som projektledare på Utsikt Bredband, ett bredbandsbolag som drivs som ett dotterbolag till Tekniska verken.


– Att luncha blev vårt signum under Akademikerveckan. Folk har inte tid på kvällen efter en arbetsdag, men alla måste ju äta lunch, så då passade vi på att visa upp oss, säger hon.

 

elin-300.jpg

 

Satte upp monter i matsalen

Akademikerveckan innebär oftast ett seminarium under fredagen, men vill man som förtroendevald hitta på fler event under veckan är det fritt fram. Och enligt Elin behöver det inte innebära speciellt mycket jobb.
– Vi printade ut affischer med logga och rullade ut en whiteboard som vi pyntade med information. Det blev som en monter som alla såg när de stod i matkön.

 

elin-whiteboard-300.jpg


Det är första gången Elin engagerat sig på det här sättet, men hon räknar med att det blir många fler. Nu hoppas hon att fler hänger på och arrangerar likande event på sina arbetsplatser under Akademikerveckan i höst.

– Det verkade vara uppskattat och det var enkelt att engagera människor på det här sättet. Till nästa Akademikervecka ska vi göra något liknande med fokus på nyanställda, säger hon.


Rekryterar på befintliga webbinarium

För att skapa gemenskap och synlighet bokar Elin ett rum en gång i månaden där man tillsammans med styrelsen kan äta sin matlåda och titta på Sveriges Ingenjörers webbinarium.


– Det är perfekt att använda befintliga webbinarium som agenda. Använd utrymmen som finns på arbetsplatsen! Man kan sitta och titta, äta och sedan diskutera tillsammans. Svårare än så behöver det inte vara, och det roliga är ju att ses!

Enkla saker att arrangera på er arbetsplats:
• Boka ett rum och bjud in till lunch, kanske finns ett webbinarium att slå på?
• Se till att synas i gemensamma utrymmen
• Skicka ut information via interna kanaler
• Sätt upp affischer

 

Här hittar ni fler tips om hur ni kan rekrytera nya medlemmar!

Vill du berätta hur du engagerar på din arbetsplats? Skicka ett mejl till: ellinor.molin@naturvetarna.se.

Ellinor Molin

webbredaktör