Frågor & svar
Nyheter
Ardea Beverskog, Katherin Vallejos och Malin Pashas budskap är tydligt: våga sök jobbet! Det ger så mycket.

”Det bästa extrajobbet”

Gillar du att träffa folk, utvecklas som person och på köpet lära dig att kommunicera? Då ska du jobba som studentmarknadsförare för Naturvetarna.

Publicerad:

– Många studenter har dålig koll på vad facket är. Det hade jag också innan jag blev studentmarknadsförare för snart två år sedan, säger Katherin Vallejo.

Hon har precis tagit en master i bioteknik och kan därför inte fortsätta uppdraget. Detsamma gäller den nybakade infektionsbiologen från Uppsala universitet, Ardea Beverskog. Nu vill de inspirera andra att ta över.

– En fördel är att man kan göra jobbet när det passar, så det har inte inkräktat på studierna. Roligt också att träffa studenter från andra universitet. Vi håller hela tiden kontakt med varandra på Instagram.

Bra med cv-coachning

De har deltagit på mässor och informerat om Naturvetarna och värdet av att vara medlem.

– Utöver att få tillgång till ett stort nätverk väger cv-coachning och möjlighet till intervjuträning tungt. Lika viktigt är att veta vilka rättigheter man har som anställd, även på ett sommarjobb, säger Ardea.

Katherin tycker att hon har utvecklats som person.

– Tidigare vågade jag inte prata inför en grupp utan manus. När jag fick frågor blev allting svart i huvudet. Jag har lärt mig en metod att kommunicera som når fram.

Hon ångrar inte en sekund att hon hoppade på det här uppdraget.

– Egentligen visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på. Med facit i hand var det helt rätt för mig, säger Katherin.

Populär tentapåse

Ardea berättar om en av alla insatser som blev uppskattad.

– Det var när vi gick runt på campus och delade ut tentapåsar med kexchoklad, penna och annat som kan vara bra att ha under en tenta, som ju är en ganska laddad situation där det gäller att prestera på topp.

Hur har det då gått?

– Vi har fått många nya medlemmar, så även den delen har varit lyckad, säger de båda.

De har ett tydligt budskap: våga sök jobbet.

Här söker du till studentmarknadsförare

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera