Fråga oss här!
Vi erbjuder

Akademikerkompetens

Fyll på med kunskap, inspiration och kreativitet! Akademikerkompetens bjuder på kompetensutveckling som gör dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  • Startar: 2018-09-25 12:30
  • Slutar: 2018-09-25 16:00
  • Plats: Luleå
  • Lokal: Luleå Tekniska Universitet, Lokal D 770 "Deltasalen"

Välkommen att ta del av denna kostnadsfri medlemsförmån för dig som är yrkesverksam eller söker jobb. Du har även chans att ta med en vän eller kollega.

Program

12.30-13.00 Registrering
13.00-13.05 Välkomnande
13.05-14.14 

Om lejon kunde tala, Andreas Bergsten

Problemet: I arbetslivet kommunicerar vi mer och mer med många olika människor. Ju mer brännande samtalsämnet är, desto större är risken att vi missförstår varandra. Ju mer laddad och viktig diskussionen känns, desto mer koncentrerar vi oss på att själva får fram det vi vill ha sagt, vilket gör de andra mindre begripliga för oss.

Lösningen: Fokusera på den andra, på att förstå framför att bli förstådd. Men hur? Så kallat aktivt lyssnande innebär mer än att luta sig framåt och humma "Jag förstår", och det är värt att lägga en del energi på att förbättra dessa färdigheter. I föreläsningen presenteras 5 tumregler för att bli bätttre på att fatta plus en metod för att nå samförstånd i pressade situationer.

14.15-14.45  Mingelpaus
14.45-16.00

Samspel och kommunikation, Lars Losvik

I många organisationer anser man att dålig samspel och kommunikation är viktigaste orsak till att utvecklingen går för sakta och att medarbetare är missnöjda i sitt arbete. I och med den snabba förändringstakt- och digitalisering vi ser i dag har det möjligen aldrig varit viktigare med goda samspel och kommunikation i organisationen. Lars kommer med konkreta tips hur vi kan samarbeta och kommunicera bättre.

Anmälan

Anmälan sker via Akademikerkompetens webbplats från och med den 1 augusti. 

AkademikerKompetens välkomnar medlemmar i Naturvetarna, Civilekonomerna, DIK, Jusek, SRAT, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges universitetslärare och forskare (SULF) och Sveriges Veterinärförbund. 

Dela sida
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies