Vi erbjuder

Sista anmälningsdag: Affärsmannaskap för naturvetare

Utbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din naturvetenskapliga utbildning! Det ökar dina möjligheter att kunna konkurrera om strategiska positioner. Du får erfarenhet av och kunskaper om hur företag eller annan affärsdrivande verksamhet fungerar strategiskt, organisatoriskt, ekonomiskt och affärsmässigt. Sista anmälningsdag är 29/6

  • Startar: 2018-06-29 23:59
  • Slutar: 2018-06-29 23:59
  • Plats: Lund och Stockholm
  • Lokal: Meddelas längre fram

Utbildningens röda tråd är att deltagarna skapar en affärsplan för den egna verksamheten. Examination sker utifrån den inlämnade affärsplanen som presenteras och bedöms under ett ”Draknäste” (från TV).

Du blir bättre på att formulera idéer och motivera dina projekt. /Per Arvidsson, forskare och kursansvarig

Ett mycket uppskattat inslag i utbildningen är en företagssimulering där deltagarna tar olika roller i ett fiktivt företag. Centrala områden som behandlas under utbildningen är affärsidé, organisation, marknadsstrategi, ekonomisk analys, ekonomistyrning och affärsplan.

Skräddarsytt för naturvetare

Utbildningen är ett samarbete mellan Naturvetarna och Lunds universitet, specifikt framtaget för förbundets medlemmar. Det är nu dags för den sjunde omgången av denna utbildningen, som har blivit väldigt uppskattad för sitt innehåll och genomförande. Utbildningen går på kvartsfart under en termin och ger 7,5 högskolepoäng.

Utbildningen ges under fyra programträffar. Till varje programträff kopplas en meriterad gästföreläsare som är kvalificerad inom affärsmannaskap. Genom utbildningen får deltagarna också ett nätverk bland naturvetare för fortsatt erfarenhets- och kunskapsutbyte. Som medlem i Naturvetarna får du 15% rabatt på utbildningen.

Anna Karlsson på Equalis fick direkt nytta av utbildningen. Nu känner hon sig idag tryggare i sin roll som kvalitetschef. Läs intervjun med Anna Karlsson.

Datum för utbildningen

  1. Programträff 1: 5-7 september, start kl 13 den 5/9
  2. Programträff 2: 4-5 oktober
  3. Programträff 3: 29-30 november
  4. Programträff 4: 10-11 januari, 2019

Sista anmälningsdag: 29/6 2018.

Informationsträffar

Mer information på webben

Läs mer om utbildningen på Lunds universitets webbplats
Direkt till anmälan för Affärsmannaskap för naturvetare
Intervju med programchef Per Arvidson

Dela sida
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies