Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Naturvetaren vinner pris: ”Ett lagarbete”

Tidningen Naturvetaren tog hem silver i årets upplaga av Publishingpriset, i klassen medlemstidningar bransch. ”Hedrande och roligt att bli uppmärksammad på det sättet”, säger tidningens chefredaktör Palle Liljebäck.

Publicerad:

Tidningens mix av korta och långa texter, med olika illustrativa och lekfulla grepp uppskattades av juryn.

– Kom ihåg att detta är ett lagarbete, där jag särskilt vill lyfta vår AD Katarina Bengtsson, som får text och bild att samspela i ett fint flöde genom hela tidningen, säger Palle Liljebäck.

I den hårda konkurrensen, där fem tidningar var nominerade till priset, drog tidningen Akademikern det längsta strået. Den görs av en byrå och ges ut av Akademikerförbundet SSR.

– Naturvetaren gör vi inhouse av våra egna journalister och vår egen AD. Det ger silvret lite extra glans, säger Palle Liljebäck, som nu ligger i startgroparna för att gå hela vägen nästa år.

Prisutdelningen ägde rum på Berns i Stockholm den 8 november, med Jesper Rönndahl som konferencier och intervjuare av pristagarna.

Tidningen Naturvetaren ges ut av fackförbundet Naturvetarna.

Här kan du läsa Naturvetaren digitalt!