Fråga oss här!
Vi jobbar för

Yrkeskvalifikationsdirektivet (SOU 2014:19)

Naturvetarna har gett sina synpunkter på hur det moderniserade yrkeskvalifikationsdirektivet ska genomföras i Sverige. Syftet med direktivet är att öka rörligheten inom Europa genom att medlemsstaterna gemensamt ser över de regleringar som finns.

Publicerad: Uppdaterad:

Naturvetarna välkomnar ambitionen med det moderniserade yrkeskvalifikationsdirektivet. Vi är övertygade om att fri rörlighet inom EU är någonting som alla, individer som medlemsstater, tjänar på.

Överskådlighet och tydlighet ifråga om vilka yrkeskvalifikationer som krävs och hur man går tillväga för att få sina kompetenser erkända är nyckelfaktorer för att stimulera rörligheten.

På det stora hela tycker vi att utredningen om genomförandet av det moderniserade yrkeskvalifikationsdirektivet bidrar till att öka denna tydlighet, för enskilda såväl som behöriga myndigheter och olika arbetsmarknadsaktörer. I det följande ger vi våra synpunkter på den generella inriktningen i utredningen och direktivet liksom ett antal för oss särskilt intressanta konkreta förslag.

Läs hela remissvaret

 

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies