Fråga oss här!
Vi jobbar för

Ta strid för mer lärarledd tid

Naturvetenskap har mer lärarledd tid än andra ämnen. Men så många som var fjärde student i naturvetenskap anger att de har fem lärarledda timmar i veckan eller mindre. Sveriges förenade studentkårer (SFS) har länge krävt att en heltidsstudent ska ha minst 15 timmar lärarledd tid i veckan.
Publicerad: Uppdaterad:

Det finns gränser för hur mycket en student kan plugga på egen hand.
Att resursbristen i naturvetenskap ännu inte har blivit lika tydlig i jämförelse med humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen beror på att man prioriterar ner andra saker. Därför försvinner laborationer från schemat, gruppstorlekarna ökar och antalet valbara kurser minskar.
Det är tydligt att resurserna till högre utbildning idag är otillräckliga. Naturvetare, medicinare, samhällsvetare och humanister har alla tappat mark i resursfördelningen. Detta måste regering och riksdag inse. Sanningen är att det måste in mer pengar per student i alla ämnen. Det är också en strid vi måste ta. Därför ska vi naturvetare vara med i debatten, för vi når framgång tillsammans.

Christian Stråhlman
ordförande, Lunds universitets studentkårer, student i fysik

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies