Fråga oss här!
Vi jobbar för

Debattartiklar

Naturvetare inom vården behandlas styvmoderligt

För att lösa kompetensproblemen i hälso- och sjukvården måste regionerna erbjuda alla medarbetare stimulerande arbetsvillkor och utvecklingsmöjligheter. Det krävs en personalpolitik som bidrar till en attraktiv och inkluderande utvecklingskultur, menar företrädare för fackförbundet Naturvetarna.

Läs mer

Funktionshindrade slarvas bort när AF bantas

Personer med funktionsnedsättningar måste ges samma möjligheter. Man får inte slarva bort deras kompetens, möjligheter till arbete och i förlängningen riskera deras hälsa skriver 13 professionsföreträdare inom Saco hälso- och sjukvård.

Läs mer

Sluta utvisa talangerna

Utan talangstrategi riskerar Sverige att tappa fart, skriver Erik Petré och Per Klingbjer, Naturvetarna.

Läs mer

Förbättra vården genom att utveckla medarbetarna

Intensifiera medarbetarnas utveckling för att skapa en så god hälso- och sjukvård som möjligt. Det är Naturvetarnas tydliga budskap till Region Gotland.

Läs mer

Medarbetarna är sjukvårdens största resurs

Alltför ofta upplever medarbetare inom vården att deras kompetens inte tas tillvara på ett optimalt sätt, skriver Naturvetarna i en debattartikel i Hallandsposten.

Läs mer

”Korta kontrakt ger kortsiktig forskning”

Tidsbegränsade anställningar inom högskolan överanvänds i dag på ett sätt som inte är förenligt med lagstiftningens syfte. De korta kontrakten slår mot forskarna och kvaliteten i forskningen, skriver Ivar de la Cruz, Naturvetarna, och Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer i SvD.

Läs mer

Rösta på psykisk hälsa för studenter

Naturvetarnas studentråd uppmanar studenter att lägga sin röst på psykisk hälsa i höstens val, skriver representanter för Naturvetarnas studentråd i UNT den 26 juni 2018. 

Läs mer

”Skandal att staten utnyttjar forskare”

Att staten, år efter år, ser genom fingrarna med det faktum att högt kvalificerade människor utför arbete med usla villkor på statliga myndigheter är en skandal, skriver Ivar de la Cruz, ordförande Naturvetarna och Mats Ericson, förbundsordförande SULF, i SvD Debatt den 13 juni. 

Läs mer

Trygga anställningar ger bättre kvalitet i forskning och utbildning

En trygg anställning är lika viktig för forskare som för alla andra på svensk arbetsmarknad, skriver Naturvetarna. Avsaknaden av trygghet och långsiktighet drabbar både medarbetarna och kvaliteten i forskning och undervisning. Detta skriver Naturvetarna i Tidningen Curie. 

Läs mer
Dela artikel
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies