Frågor & svar
Vi jobbar för

Det här händer just nu

För att få till en förändring satsar vi på att besöka Regioner för att föra dialog med verksamhetsledningar och medlemmar.

Under 2020

Ulrica-Sehlstedt_188px.jpgDen 12 november höll vi ett webbinarium med Ulrica Sehlstedt om hur precisionsmedicin kan förändra förutsättningarna för hälso- och sjukvården. 

Efteråt hölls ett samtal med Camilla Waltersson Grönvall (m), socialpolitisk talesperson, och Lina Nordquist (l), social- och sjukvårdspolitisk talesperson. 

 

Fler webbinarier för medlemmar

Vi kommer även att erbjuda alla regioner anpassade webbinarier på teman: 

  • Varför ska jag som arbetar inom vården vara med i Naturvetarna?
  • Personlig hållbarhet
  • Inför lönesamtalet
  • Pensioner etc.

Kontakta Marita Teräs för mer information och bokning. 

 

Tidigare aktiviteter

"Precisionsmedicinen skapar naturvetares framtid"  

Våren 2020 bjöd Naturvetarna in till inspirationsseminarium i Uppsala med Ulrica Sehlstedt. Hon pratade om hur precisionsmedicinen kan förändra förutsättningarna för hälso- och sjukvården. Seminariet väckte många frågor och många var diskussionssugna efteråt. Efter minglet i Hubbens ljusgård fortsatte några medlemmar diskussionen i en organiserad eftersits, där de reflektera lite mer strukturerat kring hur precionsmedicinen kommer att påverka förutsättningarna för att arbeta i hälso- och sjukvården. 

Så här tyckte några av våra medlemmar om eventet:

"En tankeställare om framtidens vård”

”Väcker många etiska och ekonomiska funderingar om framtiden.”

”Lyfter komplexiteten och de svåra val vi står inför.”

 

Under hösten 2019 besökte vi Falu lasarett och Linköpings universitetssjukhus. Naturvetarna bjöd på lunch och föreläsningen "Vad kan Naturvetarna göra för dig som arbetar inom hälso- och sjukvården?

 

Under våren 2019 besökte vi Region Gotland, Region Stockholm (Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge) samt Region Värmland. Vi har funnits på plats vid sjukhusens entréer, haft inspirationsföreläsningar med titlar som "Så får du den utveckling du behöver inom hälso- och sjukvården" och "Utan dina styrkor stannar verksamheten" och pratat om framtidens vård och kompetensförsörjning. Vi har också besökt våra medlemmars arbetsplatser och fört dialog med chefer.  

Satsningen på hälso- och sjukvården startade i Halmstad och Hallands sjukhus den 3 december 2018. Där fanns vi på plats i sjukhusentrèn, vi besökte arbetsplatser, arrangerade en inspirationsföreläsning av Gunnel Ryner samt höll medlemsmöten och träffade chefer. 

Senast uppdaterad: