Vi jobbar för

Naturvetarna i Almedalen

I Almedalen den 1 till 8 juli var Naturvetarna på plats för att arrangera flera spännande aktiviteter för beslutsfattare och naturvetare, samt bevaka frågor som är av intresse för naturvetares arbetsliv.

Under veckan bjöd vi in politiker till rundabordssamtal, arrangerade ett seminarium om otrygga villkor inom akademin, samt välkomnade medlemmar och branschföreträdare till en rundtur i Botaniska trädgården! 

Naturvetarnas studentråd var också på plats för att träffa partiernas ungdoms- och studentförbund över glassmöten, och för att bevaka studentpolitiska frågor och seminarium om studenters psykiska hälsa. 

Reflektioner från Almedalen

Läs om Naturvetarnas deltagande i Almedalen: 

På Naturvetarbloggen delade vi med oss av dagliga reflektioner från Almedalen: 

Mer från Almedalen

  • Naturvetarna tillsammans med ett flertal organisationer deltar i  kampanjen #Hurvetdudet? med målet att låta vetenskaplig kunskap ta större plats i samhällsdebatten och i samtal oss människor emellan. Olika aspekter av frågan togs upp i en rad programpunkter under Almedalsveckan 2018. 
  • Naturvetarnas ordförande Ivar de la Cruz deltog i ett seminarium om Agenda 2030-målet om partnerskap. Hur kan vi samverka som människor, oavsett om vi är från offentlig eller privat sektor, civilsamhälle eller akademi? 
  • Förbunden inom Saco hälso- och sjukvård som Naturvetarna är med i, liksom Naturvetarnas professionsförening Dietisternas Riksförbund, bjuder in till Frukost för hållbar hälsa, med fokus på hur vi skapar förutsättningar för att hälso- och sjukvården når FN:s globala utvecklingsmål god hälsa och välbefinnande. 
Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies