Fråga oss här!
Vi erbjuder

Med koll på löner

Här samlar vi allt som har med din lön att göra. De bästa lönetipsen hittar du här, liksom aktuella löner för naturvetare. Håll utkik efter årets löneenkät som snart kommer i din inbox.

Publicerad: Uppdaterad:

Denna sida uppdateras och kompletteras med ny information löpande.

20-10-09: Så mycket tjänar naturvetare

För ett år sedan var medianlönen 39 450 kronor per månad för alla yrkesverksamma medlemmar i Naturvetarna. Det vet vi tack vare vår lönestatistik. Hur det går i år får vi svar på genom löneenkäten som skickas ut till medlemmarna i slutet av oktober.

Minskade löneskillnader mellan män och kvinnor

Så här skiljer sig lönerna åt mellan män och kvinnor på samma befattningsnivå med titeln handläggare, anställda i staten.

Män: 37 900 kronor

Kvinnor: 37 000 kronor


”Det går åt rätt håll när man jämför löner mellan kvinnor och män på samma befattningsnivå. Vi har inte tagit hänsyn till ålder och erfarenhet, vilket kan förklara en del av skillnaderna. Då kompetens, ansvar och resultat ska ligga till grund för lönesättningen är målet att det inte ska finnas några löneskillnader mellan könen.”

Kristofer Jervinge, chef Påverkan vid Naturvetarna

 

Medianlön (2019) för några arbetsområden:

Arbetsmiljö: 43 495 kronor

Bank/försäkring: 56 035 kronor

Gruv/mineral: 40 800 kronor

Hälso- och sjukvård: 35 400 kronor

Kemi: 39 600 kronor

Lantbruk: 37 800 kronor

Life science: 43 500 kronor

Miljö/hälsoskydd/naturvård: 37 510 kronor

Skog: 40 000 kronor

 

2020-10-03: 5 tips inför lönesamtalet

Ett laddat möte tycker många. Är du väl förberedd ökar chansen att lyckas i lönesamtalet. Här får du de bästa tipsen inför mötet med chefen, kanske över en fika.

1. Det är dina prestationer och ditt resultat som ska värderas.

Visa hur du har lyckats i förhållande till de mål som du och din chef kom överens om i förra årets utvecklingssamtal. Ge konkreta exempel på vad du har gjort bra. Har du fått nya arbetsuppgifter kan det också bli ett plusvärde.

2. Var förberedd och påläst.

Ta reda på lönekriterier och lönepolicy hos arbetsgivaren. Ha också koll på löneläget hos din arbetsgivare och vilka förutsättningarna för lönehöjningar det finns. Prata gärna med den fackligt förtroendevalda på arbetsplatsen. Om en sådan inte finns kan du få hjälp från Naturvetarna. Fundera också på om du kan tänka dig att byta högre lön mot fler semesterdagar (bara i privat sektor), kompetensutveckling eller annat om arbetsgivaren har dålig ekonomi.

3. Hur är löneläget för andra med motsvarande utbildning och tjänst?

Lönestatistik hittar du på Saco Lönesök. Kolla lönerna för din tjänst och befattningsnivå inom din bransch. Jämför gärna också med andra närliggande branscher. Kom ihåg att lönestatistik inte är ett facit, utan visar aktuella lönenivåer. Det är dina prestationer och din egen kompetens som ska värderas.

4. Ta själv initiativet och argumentera för den lön du vill ha.

Var tydlig med vilka mål du har för din framtida lön, din kompetensutveckling och din karriärutveckling. Om du inte får den löneutveckling du förväntar dig måste du få en förklaring till det. Sätt upp ett lönemål i dialog med din chef och kom överens om vad du behöver göra för att nå dit. Det kan handla om att ta ett större ansvar eller anta nya utmaningar.

5. Utvärdera hur det gick. Har du uppnått dina mål?

Om inte får du fundera på vad som är viktigt för dig. Kanske det finns annat än en god löneutveckling som betyder mer. Det kan handla om allt från stimulerande arbetsuppgifter och trivsel till geografisk placering. Om du inte får den utveckling som du vill ha kan det finnas anledning att söka sig vidare.

Fallgropar:

• Använd inte argument som att bolånen har ökat eller att sambon har blivit arbetslös.

• Jämför dig inte med dina kollegor. Säg inte att du är bättre än någon annan som har högre lön än du.

Tänk på:

Rätten till årlig lönerevision är reglerat i kollektivavtalet. Arbetsgivare som inte har kollektivavtal är inte bundna till årliga lönerevisioner.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Maria 2020-10-16

Det står att man inte ska jämföra sig med kollegor eller påstå att man själv är bättre än någon med högre lön. Men om man upplever just det - att man själv får lära upp och korrigera någon ny med flera 1000 mer en själv. Och man vet att man ligger på den lägre delen av kollegornas snitt. Hur nyttjar man de sakerna?
Kommentera