Fråga oss här!
Vi erbjuder

Prao vägen till ny bransch

Malin Höök var redo för nya utmaningar efter 28 år som miljö- och hälsoskyddsinspektör. För att försäkra sig om att konsultbranschen var något för henne bad hon om att få praoa – vilket ledde till nytt jobb på Liljemark Consulting.

Publicerad:

Hur fick du idén att praoa?

– Jag ville vidga mina vyer och få lite mer utmaningar. Samtidigt var jag osäker på om jag skulle våga ta steget och byta bransch. Jag fick kontakt med konsultbolaget Sigma som var intresserade av att rekrytera mig, men jag har alltid varit skeptiskt till konsultbranschen. Så jag frågade om jag fick komma dit och praoa under en semestervecka. Min dåvarande chef på Kemikalieinspektionen var ett fantastiskt stöd i det läget.

Vad ledde det till?

– Jag fick insikt om hur jag med min långa erfarenhet som inspektör skulle kunna göra nytta i deras verksamhet. Sedan fick jag samtidigt ett erbjudande som blev mitt nuvarande jobb hos Liljemarks som är en mindre konsultfirma. Det passar mig perfekt.

Kan du rekommendera andra att praoa?

– Ja absolut, det var en fantastisk möjlighet. Jag hade aldrig vågat ta steget om jag inte fått chansen att först praoa hos Sigma. Även de som tar emot en praktikant tjänar på att få bekräftat att det är rätt person man anställer.

Vad gör du som konsult?

– Jag gör utredningar, håller i utbildningar och arbetar med förorenade områden som jag har lång erfarenhet av. Jag arbetar också som miljöstöd åt fastighetsförvaltningsföretag och Riksbanken.

Vad är roligast med att jobba som konsult?

– Nu får jag peka mer med hela handen på vad jag kan rekommendera för åtgärder, det fick jag ju inte göra på samma sätt som myndighetsperson. Jag gillar verkligen när en kund har ett behov som jag kan hjälpa dem med, det ger mig energi.

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies