Vi erbjuder

Månadens fråga: Hur ska en bra chef vara?

Att ha en bra chef står högt på mångas önskelista. Det ger möjligheter till utveckling och trivsel. Nu undrar vi hur du tycker att en chef ska vara för att du ska växa och må bra.

Publicerad:

Kommentera nedan.

Läs gärna om intervjun om Coachande ledarskap med Mette Herlitz, ledarskapstränare på Tuff.

Kommentarer

Eva 2018-10-04

Intresserad av vad jag gör och följer upp om något är oklart eller inte funkar. Ger en spark i baken när jag får nya utmaningar "jag tror på dig och att du klarar detta nya och behöver du stöd finns jag här". Ger specificerad positiv kritik, inte bara "bra" utan vad som är bra. Engagerad i att alla i gruppen blir/känner sig sedda.

Anna G 2018-10-01

Tycker tidigare kommentarer stämmer bra. I övrigt att chefen agerar som föredöme själv. Uppmuntrar och ger feedback. Prestigelös.

BMA 2018-09-28

Jag läste precis ovanstående kommentarer och tycker att Pernilla fångat nästan allt som gäller ens förhållande till chefen. Själv tycker jag att man behöver samarbeta m sina kolleger på ett bra sätt utan att påtala att hen ör chef och bestämmer. Alla har olika roller men behövs för att lagarbetet ska fungera. Lojalitet står högt på listan, annars ska hen fungera som stöd för samtliga i gruppen.

Pernilla 2018-09-28

Förstående inför att privatliv och arbete alltid kommer att behöva samexistera. Ger konstruktiv kritik när det behövs och frågas efter det. Kan ge positiv kritik utan att det känns konstlat och påtvingat. Är lyhörd på sin personal och vet att olika människor behöver olika mycket stöd i sina arbetsuppgifter. Inte rädd för att ge personal "lösa tyglar".

Lena 2018-09-27

Närvande och intresserad när jag behöver hen. Då krävs ett visst övergripande intresse också för vardagen så att hen har förståelse för min fråga, men jag vill inte ha en chef som detaljstyr mitt arbete. Efter genomgången av den svåra frågan vill jag ha ett definitivt svar/beslut från chefen inom någon dag i normalfallet. Ingen "coachning" så att jag själv ska hitta svaret! Jag har redan tänkt innan jag frågar. Det gäller arbetet. I övrigt gillar jag folk med humor och lagom medkänsla för sina medmänniskor- ingen skillnad på chefen!

Andreas 2018-09-27

Mogen som människa. Erfarenhet av att gå i terapi och haft ngn slags kris i livet. Inte tro att hen är bäst på allt pga högst i hierarkin. Ord speglar handling. Förmåga att få personal att växa. Professionell vad gäller relationer på jobbet. Ej hierarkiskt fokuserad. Förmåga att kommunicera gemensamma mål. Delaktiggöra personal.
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies