Vi erbjuder

Månadens fråga: Hur klarar du höstmörkret?

Brist på ljus påverkar oss fysiologiskt och många blir hängiga. Men det finns saker man kan göra för att må bra även under den mörka årstiden. Nu undrar vi vad du gör att hålla humöret upp?

Publicerad:

Läs experternas bästa tips

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Sara 2018-12-06

Det är inställningen till omständigheterna som är viktigast. Jag försöker alltid att anpassa mig efter det aktuella vädret/årstiden som är just nu oavsett om det är sommar eller vinter. Är det en kall sommar kan man promenera i skogen, är det kallt novemberregn kan man träna eller meditera. En god bok eller film är också bra. Och sällskapsspel.

Albert 2018-11-19

Med hjälp av Whiskey, höll jag på att svara men en god bok är också bra. Att försöka ta tid för en promenad i solljus men kan vara lättare sagt en gjort så här års.

MW 2018-11-16

D-vitaminer okt-mars Skogspromenader med hunden, ridturer

Annika 2018-11-15

Vi borde följa naturens lagar. Gå ner i arbetstid för att hinna vila mer och ladda upp vår energi. När våren kommer vaknar naturen och vi med den. Att vi ska hålla samma tempo både sommar och vinter är helt vansinnigt för mig. Helt naturligt bli vi tröttare av mörkret. Det löser vi inte med socker och kaffe för att få tillfälliga kickar. Kroppen behöver vilan ( och lagom motion). Ta hand om er i vintermörkret...
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies