Fråga oss här!
Vi erbjuder

Personprofilanalysen gav nya insikter

Björn Vestling ville lära mer om hur han agerar i olika situationer och varför. En personprofilanalys med Naturvetarna satte ord på hans styrkor och drivkrafter – en fördel i nästa utvecklingssamtal

Publicerad: Uppdaterad:

I början av februari lanserade Naturvetarna möjligheten att göra en personprofilanalys med individuell återkoppling. En anledning till detta är att allt fler rekryterare och arbetsgivare gör sådana analyser i samband med rekrytering. En bonus är att det också kan ge ökad självkännedom.

– Jag ville se om min självbild stämmer överens med analysen och få mer förståelse för varför jag reagerar som jag gör i olika situationer. Inom de projekt jag arbetar utvärderar vi medarbetare och det var kul att se hur väl de projektutvärderingarna stämmer överens med personprofilanalysen, säger Björn Vestling, jägmästare och projektledare på konsultföretaget Imano i Göteborg som erbjuder IT-lösningar för skogsindustrin.

Har du erfarenhet av personprofilanalyser sen tidigare?

– När jag studerade till jägmästare gjorde vi olika typer av personprofilanalyser och diskuterade för och nackdelar med dem. Man får ta det med en nypa salt men jag tycker ändå de ger en fingervisning om hur man är och agerar i olika situationer.

Vilken nytta gjorde analysen för dig?

– Jag fick en bekräftelse på att min självbild stämmer bra. Jag var redan medveten om en del saker men återkopplingen på resultaten gav fler infallsvinklar som jag kanske inte tänkt på tidigare. Det satte ord på de värden och styrkor som jag bidrar med i organisationen och gav en bredare bild av vad som motiverar mig. Det ser jag som bra inspel till framtida utvecklingssamtal.

Känner du dig förberedd om du skulle få göra en analys vid en framtida rekrytering?

– Ja det är en bra erfarenhet att ha gjort en. Det här är en DISC-analys också som är ganska vanlig och vedertagen. Den kändes inte flummig och var lätt att förstå.

Rekommenderar du tjänsten till andra?

– Ja, jag tyckte det var kul eftersom jag alltid varit intresserad av beteendevetenskap. Jag tycker den personliga återkopplingen var väldigt bra, karriärrådgivaren gav svar på mina frågor och var påläst. Jag ser detta som en variant av kompetensutveckling.

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies