Vi erbjuder

Utbildning till cytodiagnostiker startar igen

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi startar på nytt vid Karolinska institutet i Stockholm. Ett välkommet beslut enligt Naturvetarna eftersom det råder stor brist på cytodiagnostiker.

Publicerad: Uppdaterad:

Naturvetarna och Sveriges cytodiagnostiker som är en professionsföreningar i förbundet, träffade representanter för utbildningen i måndags för att diskutera dess innehåll.

– Cytodiagnostiker har en unik och viktig kompetens i vårdkedjan då de är specialister på att identifiera cellavvikelser och diagnosticerar cancer. Att utbildningen startar igen är positivt eftersom bristen på deras kompetens är märkbar i och med stora pensionsavgångar, säger Frida Lawenius, samhällspolitisk chef på Naturvetarna.

Utbildningen av cytodiagnostiker lades ner våren 2013. Naturvetarna har under flera år drivit att cancerdiagnostiken ska regleras liksom flera andra områden inom vården. Det är viktigt för att säkra kvaliteten och följa upp eventuella misstag inom cancerdiagnostiken.

Läs om nedläggningen av utbildningen till cytodiagnstiker.

Programinformation om den nya utbildningen

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies