Fråga oss här!
Vi erbjuder

Sök relevant extrajobb under studietiden

Är du intresserad av ett extrajobb med anknytning till dina studier under tiden du pluggar? Hitta en arbetsgivare inom kommun och landsting som letar efter just din kompetens via sajten pluggjobb.se.

Publicerad: Uppdaterad:

Allt för få nyexaminerade akademiker har relevant arbetslivserfarenhet med sig ut på arbetsmarknaden efter examen. Samtidigt sker stora pensionsavgångar inom välfärdssektorn.

För att skapa ett meningsfullt utbyte mellan studenter och arbetsgivare finns ett så kallat studentmedarbetaravtal inom kommun och landsting. Det syftar till att ge studenter ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor, och tillgång till kvalificerad arbetskraft för arbetsgivaren.

På pluggjobb.se kan du hitta jobb för studentmedarbetare inom kommun eller landsting. Webbplatsen är under uppbyggnad så håll koll på vad som händer på webbplatsen. Annars kan du själv kontakta en arbetsgivare och påverka dem att anställa en studentmedarbetare.

– Börja med att fundera på vad du vill jobba med innan du kontaktar en arbetsgivare. Vilka kurser och moment under utbildningen har du gillat allra mest och vill använda i ditt extrajobb? Kolla runt på arbetsgivarens hemsida efter tjänster och verksamhetsområden för att skaffa dig en idé om vad som kan vara intressant. Fundera också på vilken kompetens du har som är unik och som kan vara intressant för arbetsgivaren, säger Sofia Sjöholm, karriärrådgivare på Naturvetarna.

Studentmedarbetaravtalet tecknades av arbetsgivarorganisationer inom kommuner, landsting och regioner, och flera fackförbund för akademiker 2014. Avtalet innebär i korthet att du som student får:

  • ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor
  • ett jobb som är relevant för dina studier och som ger dem ett sammanhang
  • in en fot på en arbetsmarknad där jobbutsikterna ser mycket goda ut
  • tillgång till en mentor, chans att vässa ditt CV och bygga upp ett nätverk

Läs mer om studentmedarbetaravtalet och sök extrajobb på pluggjobb.se.

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies