Vi erbjuder

Klarar Naturvetarna en granskning?

Efter avslöjanden om Kommunals spritfester och bostäder som hyrs ut till ministrar frågar vi ordförande Ivar De la Cruz hur det ser ut hos Naturvetarna.
– Vi har full transparens med vår verksamhet och de företag vi äger, säger han.

Publicerad: Uppdaterad:
Klarar Naturvetarna en granskning?

– Ja! Vi har full transparens med vår verksamhet och de företag vi äger. Vi är en facklig organisation som är politiskt oberoende.

Vilka företag äger Naturvetarna?

– Tillsammans med fem andra Saco-förbund äger vi bolaget Akademikertjänst, som i sin tur äger bland annat Akademikerförsäkring. Tanken med det är att vi ska kunna erbjuda bra försäkringslösningar för medlemmarna.

Vilka fler företag ingår i Akademikertjänst?

– Reseföretaget Akademikerresor äger vi för att bättre kunna planera våra resor på ett kostnadseffektivt sätt.

Äger ni andra företag?

– Naturvetarna har en mindre ägarandel i det bolag som inkomstförsäkringen ligger i. Även här står medlemsnyttan i fokus.

Äger Naturvetarna fastigheter?

– Vi äger en del av den fastighet där vi har vårt kansli i Nacka utanför Stockholm.

Kan vi lita på att pengar inte slösas bort på dyra fester?

– Ja, Naturvetarna har en tydlig policy för möten och konferenser. Vid festliga tillfällen serverar vi till exempel aldrig starkare drycker än vin till maten.

Så det finns inga lik i garderoben?

– Nej, ett relativt litet fackförbund som Naturvetarna måste använda medlemsavgifterna på ett sätt som är till nytta för medlemmarna. Det handlar om allt från att ge den bästa medlemsservicen till att påverka politiker och opinionen i frågor som är viktiga för naturvetare.

Finns det något att förbättra?

– Vi kan alltid bli bättre. Jag är särskilt stolt över att vi klimatkompenserar vår verksamhet och att vi investerar en del av vårt sparade kapital i etiska fonder, som både ger god avkastning och gör nytta i utvecklingsländer.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies