Vi erbjuder

Har du koll på dina avtal?

Du vet väl att du kan skriva flera olika slags skräddarsydda företagaravtal med avtal24 helt kostnadsfritt? Här ger vi dig en översikt över några vanliga avtal för företagare. Har du använt dig av avtal24? Berätta om vad du tyckte om tjänsten och hur det hjälpt dig och ditt företag!

Publicerad: Uppdaterad:

Avtal24 är en juristbyrå på nätet som erbjuder möjligheten att skriva skräddarsydda avtal anpassat efter dina förutsättningar. Du kan också få juridisk hjälp via telefon. Som företagarmedlem i Naturvetarna erbjuder vi dig att skriva företagaravtal, testamente och äktenskapsförord kostnadsfritt.

Här är några exempel på viktiga avtal för företagare som du kan skriva på avtal24.se:

Konsultavtal, uppdragsavtal och serviceavtal

Ett uppdrag bör regleras i ett konsultavtal, uppdragsavtal eller serviceavtal. Avtal kan du skriva både för ett enstaka kortare uppdrag eller ett längre uppdrag. Det kan handla om allt ifrån inköp av tjänster till att formge produkter. Viktig information att ta med är information om vad som ingår i uppdraget och vad som inte gör det, ersättningen och betalning av denna, vem som ska få rättigheterna till arbetsresultat och så vidare. Ett bra avtal tydliggör vad respektive part åtar sig och gör att ni kan undvika eventuella tvister.

Läs en intervju med Ulrika Bernhardt som skrivit konsultavtal.

Sekretessavtal

En affärsidé kan vara enkel att ta, därför är det smart att upprätta ett sekretessavtal med eventuella affärspartners för att minska risken för att idén sprids. Sekretessavtal skriver man av flera anledningar, men framförallt för att skydda företagsinformation och idéer som man vill hålla internt, samt med både uppdragstagare och anställda.

Offerter

När du ska erbjuda en vara eller tjänst till ett företag skriver du en offert. I en offert är det bra om man skriver in så mycket bestämmelser som möjligt för vad som ska gälla för köpet, eftersom den ligger till grund för hela förhållandet med kunden efter att kunden bekräftat och accepterat offerten. Var noggrant med att specificera vad som ingår i erbjudandet och vad du vill ha för ersättning. Det är även viktigt att ange hur länge du låter offerten gälla eller om du vill förbehålla dig rätten att tacka nej till om en offert accepteras av den tilltänkta kunden.

Fullmakt för företag

En fullmakt behövs om du ska utföra ett uppdrag åt någon annan och ha rätt att handla i dennes namn. Både personer och företag kan ge fullmakt till någon att handla i deras namn. Oftast är det en skriftlig handling men detta är inget krav för att den ska vara giltig utan den kan också vara muntlig.

Äktenskapsförord

Som företagare är det bra att skriva äktenskapsförord om du vill vara säker på att ditt företag hålls utanför bodelningen vid en eventuell skilsmässa. I ett äktenskapsförord bestämmer ni om vissa tillgångar och ägodelar inte ska ingå i den gemensamma potten vid en skilsmässa eller ett dödsfall.

 

Kostnadsfritt för företagare

Alla dessa avtal och många fler kan du som är företagarmedlem i Naturvetarna skriva kostnadsfritt på avtal24.se. Vill du ha hjälp av en jurist betalar du hälften av ordinarie pris. Du har också 30 minuters kostnadsfri inledande rådgivning över telefon. Övriga medlemmar i Naturvetarna kan bland annat skriva testamente helt kostnadsfritt på avtal24.se. Läs mer här.

 

Så här funkar det

  • Gå in på www.avtal24.se/naturvetarnaforetag och registrera dig.
  • Välj det avtal du är intresserad av. Du svarar på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till dig på ett möte, sedan genereras ditt avtal till en PDF och skickas direkt till din e-post. 

På avtal.24.se finns mer information om vad du bör tänka på som företagare.

Har du skrivit avtal med avtal24?

Berätta om vad du tyckte om tjänsten och hur det hjälpt dig och ditt företag! Kontakta oss på redaktion@naturvetarna.se.

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies