Fråga oss här!
Vi erbjuder
”Det ger mycket att ha fått medlemmarnas förtroende”

Profilen: Theres Lundahl

Theres Lundahl valdes till ordförande för Naturvetarnas studentråd vid Rådslaget i höstas. Hon pekar på vikten av att studenter engagerar sig för att man ska kunna påverka i frågor som är viktiga för naturvetare.

Publicerad: Uppdaterad:

Vilka är dina drivkrafter?
– Det är att kunna påverka! Det är jätteroligt att jobba för studenter och att föra fram deras åsikter. Likaså är utbildningskvalitet och arbetslivsanknytning något jag går igång på. Att få inblickar och kontakt med den arbetsmarknad som väntar är viktigt för att veta vilka krav som arbetslivet ställer.

Hur är det att sitta i en styrelse?
– Det ger mycket att ha fått medlemmarnas förtroende. Jag var medlem i lite mer än två år innan jag blev ordförande. Den förra ordföranden, Josefine Jerlström, berättade om Studentrådet och vad det innebar att sitta i styrelsen, villket väckte mitt intresse. själva styrelsearbetet tycker jag att kommunikation är av stor vikt. Alla ska kunna ta del av samma information, så det inte bara är en person som har koll på allt. Innan dess var jag naturvetarambassadör i Lund, vilket jag fortfarande är.

Vad studerar du?
– Miljövetenskap vid Lunds universitet. Jag har ett och ett halvt år kvar. Efter det vill jag plugga vidare och ta en Master, men jag har inte bestämt inriktning än. Det finns så mycket att välja på – vatten, luft, jord och berg. Kul att det finns så många möjligheter.

Vad vill du jobba med?
– Svårt val faktiskt, det är så mycket som lockar. Inom Länsstyrelsen eller kommunen kanske, men man får se vad som händer. Huvudsaken är att det är roligt och att man vill fortsätta med jobbet.

Vad vill du säga till de studenter som inte går med i något fackförbund?
– Att vara fackmedlem är en stor fördel som fler borde bli medvetna om. Arbetslivet och karriären börjar redan när man studerar. Se till att dra nytta av förmånerna så som karriärrådgivning och cv-coachning! Att vara med i ett fackförbund är också ett sätt att marknadsföra sig genom att knyta kontakter och vara ute och berätta om sig själv. Även i skolan kan man passa på att bredda sitt nätverk genom att prata med lärarna. När arbetsmarknadsdagar anordnas, ta vara på det! Besök dem och nätverka med företagen.

Christina Jägare

kommunikatör