Vi erbjuder

Vår klimatpåverkan fortsätter att minska

Naturvetarna minskade sin klimatpåverkan med nio procent förra året. Det fortsätter den tidigare trenden med minskade utsläpp.

Publicerad: Uppdaterad:

Från 2013 till 2014 har Naturvetarnas utsläpp minskat med 13 ton koldioxidekvivalenter, eller nio procent. Det motsvarar 13 flygresor tur och retur till södra Europa, eller över 5000 mil i bil.

Kansliet analyserar varje år sin klimatpåverkan från el, värme, tjänsteresor, pappersförbrukning och medlemstidningen Naturvetare. Och jämfört med 2012 har utsläppen minskat med en fjärdedel.

– Det är mycket glädjande att kansliet visar på ett positivt resultat om att minska koldioxidavtryck år efter år. Jag tycker att det är viktigt att vi som fackförbund är lyhörda och tar ansvar för våra framtida värld och att vi utmanar oss hela tiden att göra mer, säger Ivar de la Cruz, Naturvetarnas förbundsordförande.

Förbundet kompenserar de utsläpp som ändå sker genom trädplantering i Uganda och Malawi. Analysen och klimatkompensationen görs i samarbete med ZeroMission. Läs mer här. 

Anna Norberg

Jobbar inte längre på Naturvetarna

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies