Vi erbjuder

Ta leken på allvar

Nu är det bevisat att lek på jobbet ger bättre resultat. Släpp på kontrollen och låt lekfullheten blomma, är forskaren Samuel Wests recept för att locka de unga talangerna.

Publicerad: Uppdaterad:

För första gången har man i experiment visat att lek har en positiv effekt på kreativiteten. Det gäller både för grupper och individer.

Det är Samuel West, doktor i organisationspsykologi, som står bakom rönen, som egentligen inte är särskilt nya, men som nu kan visas i studier.

– Det kanske mest intressanta är den tydliga ökningen i kreativitet för grupper som har lagt in moment av lekfullhet. Tidigare var det mer fokus på individen. Men i dag hyllar inte arbetsgivarna solospelarna, utan det är väl fungerande team som ger största utväxling.

Framgångsfaktor

Hans förhoppning är att arbetsgivarna ska uppmuntra leken som en framgångsfaktor, nu när det finns belägg för det.

– Det gäller särskilt för arbetsplatser som ägnar sig åt innovativt arbete. Men studier visar också att läkare blir mer empatiska och dessutom mer effektiva på att samla in data om patienterna.

Men räcker det inte med kick off och glada julfester?

– Nej, leken ska in i det dagliga arbetet. Det ska vara kul att gå till jobbet. Den inställningen har särskilt den unga generationen som inte nöjer sig med bra lön. De vill också ägna sig åt meningsfulla saker och samtidigt ha roligt.

Google och Spotify

Utmaningen för arbetsgivarna, menar han, är att tillgodose alla de önskemålen för att bli attraktiva och kunna rekrytera talangerna.

En intressant trend nu är att fler än pionjärerna Google och Spotify inför mer lekfullhet. Men det finns fortfarande en tröghet. Varför hänger inte fler på?

– Organisationerna är så fokuserade på resultat, kontroll och planer. Samtidigt vill man ha innovation, och då är leken ett bra verktyg. Men man ska vara medveten om att det orationella och lustfyllda inte alltid ger resultat direkt.

Samuel West förklarar att det inte behöver vara så märkvärdigt. Någon clown behöver inte hyras in.

– Pröva dig fram, en rolig hatt kan göra susen. Saker som är lite crazy och går utanför det förväntade ger arbetsglädje.

Trams?

Men om någon vägrar att leka och tycker det är trams.

– Leken är frivillig, det går inte att tvinga någon att vara med. Det handlar om inställning, att göra jobbet på ett roligare sätt.

Han påpekar att chefen har en viktig roll och sätter ribban.

– Chefen ger leken legitimitet och anger tonen. Därför är det så viktigt med en tillåtande attityd.

I de försök som Samuel West har genomfört har han lagt in lekfulla stimuli i verkliga jobbmöten. Där har det kreativa klimatet förbättrats i jämförelse med kontrollgruppen.

Improvisationsteater har han testat i andra försök.

– Även där var blev det en signifikant skillnad i gruppernas kreativitet, till fördel för den grupp som fick spela teater utan manus.

Läs mer

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies