Fråga oss här!
Vi erbjuder

Så når ditt företag nya höjder

Vårens föreläsare på Sacos inspirationsseminarium för företagare var Niklas Eriksson. Niklas föreläste på temat Nå högre resultat genom att våga leva och tro på din affärsidé och ditt varumärke.

Publicerad: Uppdaterad:

Eva Grundelius deltog på Sacos seminarium i Umeå. Hon är VD, författare och kommunikationskonsult på Hållbar Kommunikation.

Vad tyckte du om seminariet?

– Det var bra, trots att det var en lite svår målgrupp i och med att de flesta var på väg att starta sitt företag. Jag har hållit på i sju år och försörjt mig på att hålla kurser i konflikthantering och kommunikation. Jag fick mycket bekräftelse på att jag har gjort rätt. Det var väldigt bra att Niklas Eriksson betonade vikten av att gå på djupet med vad man verkligen vill med sitt företag och hur man kan bidra. Varför jag vill göra det, och om det är något som inte andra redan gör.

Vad tar du med dig?

– Vi fick ett arbetshäfte för att träna på vissa saker, som vi även kunde testa på plats. En sak som jag specifikt tar med mig är en ”benefit ladder”. Det handlar om att kunna beskriva kundnyttan och den känslomässiga vinst den ger. Exempelvis, jag utbildar samordnare till personliga assistenter. Hur gör man ett korrigerande samtal på ett bra sätt? Kunden upplever en stor lättnad när det korrigerande samtalet fungerar som det ska. Om man verkligen kan förklara den känslomässiga vinsten för kunden så kan man lättare sälja mer.

Vad saknade du?

– Det hade varit bra om seminariet varit längre än två timmar.

Vad kan du direkt använda?

– Benefit laddern. Jag tycker att det räcker med att fokusera på en sak och inte ha för många mål. 

Kan du rekommendera föreläsaren och Sacos seminarier till andra?

– Absolut, ja. Niklas Eriksson hade en väldigt bra dialog med gruppen och han var öppen för att lära. Jag tycker det visar på en bra attityd, att man hela tiden är öppen för att kvalitetssäkra sitt eget arbete.

Christina Jägare

kommunikatör
08-466 24 87

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies