Fråga oss här!
Vi erbjuder

Ny styrelse för Naturvetarnas studenter

Efter en spännande omröstning kunde en ny styrelse väljas på studenternas kongress. Från golvet föreslogs nya kandidater, som tog plats i styrelsen. Theres Lundahl fick nytt förtroende som ordförande och var strålande lycklig.

Publicerad: Uppdaterad:

– Det här är ännu roligare än förra gången. Efter ett år som ordförande har jag blivit varm i kläderna, byggt upp nätverk och lärt mig hur organisationen fungerar, säger hon.

Liksom förra mandatperioden är arbetslivsanknytning en fokusfråga för nästa år.

– Genom kontakter med arbetsgivarna och den arbetsmarknad som väntar får man inte bara snabbare jobb efter examen, utan också mer relevanta jobb, säger Theres Lundahl och hänvisar till Naturvetarnas egen undersökning som gjordes tidigare i år.

Hon understryker betydelsen av att själv vara aktiv.

– Studenten måste ta initiativ och kontakta arbetsgivare, både för praktik och sommarjobb. Men det handlar också om att besöka arbetsmarknadsdagar och nätverka med företag.

Almedalen och Bryssel

Att delta i samhällsdebatten är ännu en utmaning för Naturvetarnas studentråd. I våras fick de en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet. Den tog upp frågan om just arbetslivsanknytning.

Opinionsbildning handlar mycket om att knyta kontakter. Studentrådet var i Almedalen i somras och besökte seminarier och träffade politiker. Under hösten siktade man högre och åkte till Bryssel och träffade bland annat EU-parlamentarikern Cecilia Malmström.

Nu höjer man ribban även internt. Studentrådet vill att studenterna ska ha representation i professionsföreningarna och avser att hjälpa dem att tillsätta studenter. Trygghetsfrågor, som studiemedel, och utbildningskvaliteten är fortsatt viktiga frågor, som studentrådet kommer att jobba med.

Attitydboostade studenter

Retoriken Kjell Dahlin från Popretorik inspirerade också deltagarna på Studentrådets kongress. Han höll en föreläsning om hur du attitydboostar dig själv, och med det påverkar hur andra runt omkring dig känner sig bekräftade och sedda.

– Det finns inte bra eller dåliga dagar, det är du som bestämmer kulör på din dag. Man väljer sin attityd, säger Kjell Dahlin.

Att det finns en vilja att göra skillnad råder ingen tvekan om bland de entusiastiska ledamöterna i den nya styrelsen.

– Att säga hej till sina kollegor, vara glad och trevlig ger energi. Alla vill vi bli sedda, uppmärksammade och bekräftade, säger Theres Lundahl, som lever som hon lär och är övertygad om att den attityden gör att man lättare får jobb.

 

Det finns inte bra eller dåliga dagar, det är du som bestämmer kulör på din dag. Man väljer sin attityd.”Det finns inte bra eller dåliga dagar, det är du som bestämmer kulör på din dag. Man väljer sin attityd."

Här är den nya styrelsen för Naturvetarnas studentråd:

Theres Lundahl, ordförande, studerar miljövetenskap vid Lunds universitet.
Marcus Bäcklund, vice ordförande, studerar kemi vid Lunds universitet.
Sandra Lundahl, studerar till landskapsingenjör vid Sveriges lantbruksuniversitet.
Selma Ramic, studerar molekylärbiologi vid Lunds universitet.
Pia Swierz, studerar geologi vid Lunds universitet.
Simone Berg, studerar till djursjukskötare vid Uppsala universitet.
Miriam Lange Bålman, studerar life science vid Umeå universitet.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies