Fråga oss här!
Vi erbjuder

Ny podcast om vetenskap

Vill du fylla på vetenskapskontot och gillar poddar? Nu har nya RadioScience lanserat sitt första poddavsnitt om hur forskare i England kommunicerar deras arbete till politiker, journalister och allmänhet.

Publicerad: Uppdaterad:

RadioScience är en nystartad vetenskapspodd som startats av vetenskapsjournalisterna Natalie von der Lehr och Lisa Beste. Podden kommer bjuda på inslag från vad som är på gång i forskningsvärlden – allt ifrån nya rön och nyheter, till personporträtt och forskningspolitik.

– Målsättningen är att göra program som lockar till lyssning tack vare det journalistiska hantverket. Vi vill göra en podcast om vetenskap och kunnande, snarare än tyckande, säger Natalie von der Lehr.

I första programmet möter Natalie von der Lehr och Lisa Beste engelska forskare som berättar om de lärdomar som 1990-talets förtroendekris för forskning resulterat i. Kommande program handlar om vetenskapsfestivalerna i Uppsala och Göteborg.

– I sommar ska vi ha en serie som vi kallar för "sommarforskarna" där vi bjuder in forskare att berätta om sin forskning och varför de forskar i 15-20 minuter, säger Lisa Beste.

Naturvetarna samarbetar med RadioScience för att lyfta vetenskapsfrågor och naturvetenskap i en ny kanal och till en ny publik.

Lyssna, ladda ner och prenumerera på Radio Science här:

Du kan också läsa mer om Radio Science på www.radioscience.se eller följa dem på:

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies