Fråga oss här!
Vi erbjuder
Josefine Jerlström var en av dem som representerade Naturvetarna i tältet på festivalområdet. Hon gick också i paraden.

Naturvetarna på Pride

Naturvetarna deltog på Pride sista helgen i juli. Det är en viktig manifestation för att alla ska kunna vara sig själva på jobbet, menar Ivar de la Cruz, ordförande för Naturvetarna.

Publicerad: Uppdaterad:

För honom är det självklart att delta på Pride och gå i spetsen för tolerans för olikheter på arbetsplatsen och i hela samhället.

– Även om vi i Sverige har kommit en bra bit på väg i jämförelse med andra länder finns en del kvar att göra. Och inte minst är det viktigt att vidmakthålla de framsteg vi har gjort.

Han menar att det fortfarande är så att alla inte vågar komma ut på arbetsplatsen.

– Många gånger är det lättare att visa sin sexuella läggning i storstäderna. I kunskapsintensiva branscher är förståelsen nog större, spekulerar Ivar de la Cruz.

Han gick själv med i den festliga paraden, som ringlade sig genom Stockholms innerstad och lockade flera hundra tusen åskådare.

– I år ökade vi vårt engagemang och hade tillsammans med Saco och andra Saco-förbund ett tält på festivalområdet. Många kom fram och diskuterade hbtq-frågor med Naturvetarnas representanter.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies