Fråga oss här!
Vi erbjuder

”Min jobbansökan fick ett bra fokus.”

Studenten Sandra Fischer drar nytta av sitt medlemskap i Naturvetarna. Cv-coachningen tog henne till jobbintervju.

Publicerad: Uppdaterad:

I nästa steg får hon bästa intervjutipsen för att nå hela vägen fram. I juni tar hon sin master i hydrologi och Vattenresurser vid Stockholm Universitet. Avsikten är att doktorera inom hydrologisk modellering.

Vad var ditt mål med CV-coachningen?
– Att få feedback från en oberoende person som läser min ansökan från ett annat perspektiv än jag själv.

Blev målet uppfyllt?
– Verkligen, jag är väldigt nöjd! Jag fick många specifika tips på hur jag kunde lyfta mitt personliga brev och CV utifrån det jag hade skickat in, men även bra generella tips på hur jag kunde definiera och plocka fram mina kompetenser.

Vad var bästa tipset?
– Att en jobbansökan inte är till för att rada upp vad jag själv tycker är intressant, utan snarare ett sätt att underlätta för arbetsgivaren att hitta de erfarenheter som han eller hon skulle tycka är viktiga. Att skriva ansökan utifrån rekryterarens perspektiv hjälpte mig verkligen att fokusera ansökan till det som var relevant.

Har du haft nytta av det redan?
– Ja, jag sökte ett jobb med det personliga brevet och CV som jag hade fått hjälp med, och jag gick vidare till första intervju och ska snart få besked om andra intervju.

Har du använt fler av medlemsförmånerna?
– Inte än! Nästa gång det blir relevant tänkte jag höra mig för om tips inför intervju.

Kan du rekommendera fler att använda förmånerna/gå med i förbundet?
– Absolut! Medlemskapet under studenttiden är väldigt förmånligt, vilket har känts som en bra uppvärmning inför det nu kommande arbetslivet.

Christina Jägare

kommunikatör
08-466 24 87

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies