Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens fråga: Hur använder du sociala medier i jobbet?

En källa till kunskap eller en tidstjuv? Allt fler naturvetare använder sociala medier för att delta i spännande diskussioner och sprida information om sitt yrke. Nu vill vi veta på vilket sätt du har nytta av sociala medier i arbetet.

Publicerad: Uppdaterad:

Läs om hur sociala medier ger inspel från hela världen.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Arbetslös fd supportpersonal 2015-11-12

Svarade på privata sms på mobilen ett par gånger i veckan.Aldrig: Facebook, Utube, twitter. Inte en chans med tid för det, inte för hälsosam fysisk träning heller.

Anna-Lena 2015-11-09

Använder Twitter i mitt arbete för omvärldsbevakning och för att sprida information (en viktig uppgift för SLU är att sprida information om våra data och forskning). Får ibland in konkreta frågor på egna och andras inlägg via Twitter och kan svara direkt via samma kanal. Deltar även i diskussioner. Facebook använder jag mest privat men även för viss omvärldsbevakning, då vissa konton/organisationer föredrar Facebook framför Twitter.

Göran Andersson 2015-11-09

Använder såväl Facebook, Twitter och LinkedIn dagligen. Representerar ideella organisationer och sociala medier är ett utmärkt, billigt (gratis!) och effektivt sätt att nå ut, och då finns det ändå fortfarande otroligt mycket utvecklingspotential i mitt användande. Med ett selektivt urval av nyhetskällor tar minimalt med tid i anspråk och räckvidden blir ändå bra.

Mätteknik 2015-11-08

Hittils inte alls. Internet i sig, inkl web, google optimering, youtube är ju självklart idag som informationskanaler och sökkanaler. Däremot "sociala medier" har vi diskuterat inom företaget, och vi har själva inget behov av det, det intressanta är om vi skulle få mer kunder den vägen. Hittils har vi inte bedömt det varit fallet. Dessutom är det inget vits att vara med bara för att man ska vara med. Det ska underhållas, läsas och uppdateras. En inaktivt konto är ingen bra reklam, och vi har dagligen viktigare saker att lägga tid på. Det beror nog mer på vilket branch man sysslar med och om man vänder sig till allmänheten eller en smal branch med fackfolk. Den sociala aspekten har inte heller varit det viktiga. Våra kunder är ofta stressade och högt belastade och är rätt målfokuserade. Att sitta och läsa twitter, facebook och instagram känns i vår branch inte någon som kunder lägger arbetstid på. Söker kunder information, sker det på effektivaste sätt. Privat är jag inte allts med i sociala medier. Däremot för specifika intressant så har jag haft mer utbyte av mer slutna specialistforum och annat, där fokus är mer på fakta och kunskap snarare är personliga åsikter hos invidier eller allmänhet.

Birgitta 2015-11-06

Aldrig. Varken privat eller i arbetet. Hade jag däremot ett eget företag skulle det kanske finnas anledning beroende på yrkesområde, är idag kommunalt anställd. Det räcker gott och väl med inflödet i e-posten som tar minst en timme ifrån huvudsakliga arbetsuppgifter varje dag.

Jenny 2015-11-06

Jag använder sociala medier otroligt mycket, både i jobbet, som egenföretagare samt privat. I mitt jobb är det en nödvändighet, det bidrar till spridning av budskap på allehanda sätt och är ett sätt för organisationens medlemmar att ge direkt input till oss tjänstemän. Som företagare har jag fått många affärer den vägen och som privatperson håller jag kontakt med massor av människor som jag annars skulle ha glömt snabbare än kvickt. Med full respekt för de som inte gillar fenomenet, men att kalla det för kejsarens nya kläder är som att kalla internet en fluga.

Yvonne 2015-11-06

Jag är egenföretagare och använder både Twitter och LinkedIn dagligen för att hämta in och dela med mig kunskap. Jag har också hittat nya nätverk och kontakter via sociala medier.

Jens Råberg 2015-11-06

Har någon gång lagt ut event om energieffektivisering som jobbet anordnat som statusuppdatering på min privata facebook. Miljö- och Byggförvaltning

Albert 2015-11-05

Vad är sociala medier? Nej jag tror inte jag användet det men på jobbet vingas jag svara på frågor som kommer in på arbetsplatsens facebook sida. (Har inte fejjan själv.) Sedan har jag råkat registrera mig på Linkedin och använder det mest till att knyta kontakter med gamla kollegor och kursare. Jag var visserligen en stofil redan under tonåren men ibland kan jag känna att det är lite kejsarens nya kläder över detta med sociala medier.

Sixten_Intresseorganisation 2015-11-05

Använder ej sociala medier privat men har tvingats till det i jobbet. Anser värdet av ffa Twitter mycket tveksamt. Saknar en analys på min arbetsplats om för- och nackdelar samt eventuella risker.

Brid 2015-11-05

Jag är egen företagare och har fler gånger fått uppdrag via bekanta på Facebook.

@djurgymnasiet 2015-11-05

Jag är naturbrukslärare och ansvarig för vårt nystartade Twitterkonto på skolan, där våra naturbrukselever får twittra om vad de lär sig under sin utbildning.

93678 2015-11-05

Använder inte (o)"sociala medier" över huvud taget. Vare sig privat eller i arbetet.
Kommentera