Frågor & svar
Vi erbjuder

Månadens fråga: Hur håller du dig attraktiv på arbetsmarknaden?

Gamla jobb försvinner och nya tillkommer. Trygghetslagarna i all ära, men ännu viktigare är att hela tiden lära nytt och hålla sig uppdaterad. Nu undrar vi vad du gör för att fortsätta vara attraktiv på arbetsmarknaden.

Publicerad: Uppdaterad:
Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Mikoskopist 2015-01-28

Jag håller mig uppdaterad om vad som händer inom mitt område, nätverkar och samarbetar över gränserna. Genom att hålla mitt nätverk aktivt vet jag vart jag kan vända mig när och om det skulle behövas. Samtidigt hjälper nätverket mig att förbättra forskningen på min egen arbetsplats. Hittills har det blivit win-win-win, så det tänker jag fortsätta med!

Dietist 2015-01-21

Anställningstryggheten för dietister är sisådär i mitt närområde, vikariat som ibland förlängs veckovis osv... Nätverka, hålla kontakten med gamla arbetsplatser, läsa distanskurser, ta andra jobb som ger LAS-tid inom organisationen man på sikt vill arbeta inom, dels i väntan på bättre tider på dietistfronten och dels för att slippa luckor i CV:t är mina bästa tips.

Johanna Rösth, kommunikatör Naturvetarna 2015-01-19

Hej Lotta, Naturvetarna anordnar olika seminarier och aktiviteter där syftet bland annat är att skapa förutsättningar för nätverkande bland medlemmar. Vi deltar även på arbetsmarknads- och karriärdagar på olika lärosäten runt om i Sverige där vi pratar om vikten av att delta i arbetsmarknadsförberedande aktiviteter under studietiden. Dock ligger stort ansvar på den egna individen att nätverka. Den 29 januari lanserar vi en rapport som handlar om nyexaminerade naturvetares etablering på arbetsmarknaden och vikten av arbetslivsanknytning i utbildningarna – ett sätt att skapa sig ett nätverk redan under studietiden.

Lotta Isberg 2015-01-19

Jag utbildar mig mer. Min grundutbildning är Husdjuragronom, sedan Yrkeslärare och nu har jag precis presenterat examensarbete för Miljövetare. Men till min sorg är det inte utbildning det är fel på utan avsaknad av kontakter. Så mina 450 000 kr i lån hos CSN kommer jag leva med till döden! Det är synd att inte få hjälp av facket att få kontakter! Med vänlig hälsning Lotta
Kommentera