Fråga oss här!
Vi erbjuder
Karin Agerman gillade upplägget med fyra träffar under några dagar vid varje tillfälle. FOTO: EVA AHLIN

Karin har nytta av allt från kursen

Det är ingen överdrift att Karin Agerman använder hela verktygslådan hon fick på utbildningen "Affärsmannaskap för naturvetare". Nu kommer en ny chans. I september blir det informationsträffar i Lund, Stockholm och Göteborg.

Publicerad: Uppdaterad:

– Om jag måste välja var ekonomi mest värdefullt för mig, eftersom jag hade en kunskapslucka där. Ekonomin är superviktig och lätt att blunda för om man som jag är disputerad molekylärbiolog.

Hon beskriver det som att hon fick en strukturerad verktygslåda. Där hade ekonomiska nyckeltal en given plats, liksom kommunikation anpassad för olika målgrupper och att skydda idéer med patent.

Affärsplan som en röd tråd

Den egna affärsplanen följde med som en röd tråd genom hela utbildningen, som sträckte sig under ett halvår med examensmiddag strax innan påsk.

– Vi fyllde hela tiden på med ny kunskap som gjorde att vi kunde bygga på affärsplanen. Den fick vi fortlöpande feedback på. Det var verkligen nyttigt med möjlighet att hela tiden fila på affärsplanen.

Som ansvarig för Uppsala BIO's innovationsprogram BIO-X jobbade Karin Agerman med en verklig affärsplan. Om den kan hon inte avslöja något.

Draknästet

De som inte hade en hemlig affärsplan fick sin affärsidé testad i "Draknästet" där en expertjury gjorde en bedömning av presentationen och om idén var kommersiellt gångbar.

– Alla gjorde helt olika presentationer, som var bra på olika sätt. En nyttig övning, för både presentatörerna och publiken.

Vad gillade du upplägget?

– Det passade mig perfekt med fyra träffar under några dagar vid varje tillfälle. Två träffar var i Lund och två i Stockholm. Det gjorde att jag hela tiden kunde sköta mitt arbete, och samtidigt få nya impulser. Bra också med nya nätverk, både med kursdeltagare och föreläsare.

Kan du rekommendera utbildningen till andra?

– Ja absolut. Jag ångrar inte en sekund att jag gick den.

Vad kan bli bättre?

– Lite mer om ledarskap hade varit bra. På eget initiativ hade vi som bor i Stockholms närhet egna studieträffar, vilket skulle kunna ha uppmuntrats från kursledningen.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies