Fråga oss här!
Vi erbjuder

Bra satsningar i vårpropositionen

Idag presenterades regeringens vårproposition. Den innehåller flera satsningar som är av intresse för Naturvetarnas medlemmar.

Publicerad: Uppdaterad:

Taket i a-kassan höjs till 25 000 kronor i månaden under de första 100 ersättningsdagarna. Det är en efterlängtad förändring som genomförs redan i höst. Inom arbetslivsområdet görs även satsningar på Arbetsmiljöverket för att förbättra tillsynen inom arbetsmiljöområdet. Fokus kommer vara på den psykosociala arbetsmiljön. Förstärkningen är även positiv då den innebär att fler arbetsmiljöinspektörer kan anställas.

SLU får förstärkta resurser efter tidigare års bantningskur och satsningar görs på klinisk behandlingsforskning för att stärka life science-området.

Inom klimat- och miljöområdet görs flera satsningar. Regeringen förlänger Kemikalieinspektionens uppdrag om en handlingsplan med insatser för en giftfri vardag till år 2020. Miljöövervakningen, framför allt vad gäller miljögifter till hav och vatten, förstärks och lokala och regionala klimat- och energistrategier ska verkställas, vilket borde kräva en hel del naturvetenskaplig kompetens i genomförandet.

Frida Lawenius

samhällspolitisk direktör
 08-466 24 20

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies