Vi erbjuder

Belöningar och rädslor styr våra beslut

Hur kan hjärnforskningen användas i ledarskapet och i det dagliga arbetet? Med kunskap om hur vårt belöningssystem och vår reptilhjärna fungerar kan vi prestera bättre, kom fram på Naturvetarnas kongress.

Publicerad: Uppdaterad:

Hjärnforskaren och fysiologen Katarina Gospic levde upp till förväntningarna när hon visade vilka principer som styr våra beslut.

- Det är inte talang eller ambition som gör att vissa presterar mer än andra. I stället handlar det om tankesätt och den inre motivationen.

Uråldriga hjärnor

Att dagens datorer rymmer tiotusen gånger mer information än de som fanns på 60-talet visar den otroliga teknikutveckling som vi upplever nu.

- Men våra hjärnor är samma som för 40 000 år sedan. Än i dag är det belöningar och upplevelser av obehag som styr våra beteenden.

Styra beteende

Genom att utnyttja den kunskapen är det möjligt att styra människors beteende. Hon visade hur man kan få folk att gå upp för trappor i stället för att ta rulltrappan. Genom att utrusta trappan med tangenter som spelar varje gång man tar ett fotsteg så fick man 66 procent fler att gå i trapporna.

Förklaringen sitter i en del av hjärnan som heter striatum, som är centrum för vårt belöningssystem. Ju snabbarE belöningar desto bättre.

- Den går igång på choklad, beröm och att få vara en i gänget. Reptilhjärnan, amygdala, drar igång vid hot och obehag och får oss att fly eller fäkta.

Som choklad

Detta innebär att vi inte är rationella beslutsfattare, utan vi styrs av känslorna. Det kan leda besluten fel, enligt Katarina Gospic.

För att få medarbetarna att trivas och prestera gäller det att locka fram den inre motivationen, få individen att testa sina gränser utifrån sina idéer och få hen att känna sig viktig för verksamheten.

- Hur ska man då höra för att göra oss attraktiva, som chokladkakor, för att använda en tydlig metafor? Lösningen ligger i att trigga igång belöningssystemet i stället för reptilhjärnan.

Hon listar fem saker:

1. Mötas på samma nivå och ibte sätta sig över den andra.

2. Säkerhet genom att informera på rätt sätt och ge hela bilden för att undvika spekulationer och flyktbeteende.

3. Autonomi, ange ramar istället för att styra i detalj.

4. Relatera till andra människor. Mjukstarta en förhandling med trivialt och vardagligt prat för att hitta varandra.

5. Rättvis upplevs som en belöning, medan upplevd orättvisa drar igång reptilhjärnan.

Lyckligtvis går de två systemen att reglera på egen hand.

- I frontalloben fungerar som en känsloreglerare, så att en impuls kan hämmas. Även om man är sugen på choklad kan man säga nej. På samma sätt kan rädsla övervinnas genom att våga kliva utanför sin trygghetszon.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies