Fråga oss här!
Vi erbjuder

Profil i Naturvetarna. "Jag har det bästa jobbet på kansliet!"

Margareta Hübinette är för många medlemmar det första mötet med Naturvetarna. Hon är en av våra medlemshandläggare som med engagemang och hjärta kämpar för att varje medlem hon talar med får bra service.

Publicerad: Uppdaterad:

Varför valde du att arbeta på Naturvetarna?

– Jag började här för drygt tio år sedan, när barnen började klara sig lite mer själva. Då behövde jag hitta lite nya utmaningar, och jag ville utvecklas mer med arbetet. Jag började som kanslisekreterare till dåvarande förbundsdirektör Jörgen Ohlsson. Efter några år började jag jobba på Medlemsservice, och här trivs jag fantastiskt bra.

Vilken är den vanligaste frågan en arbetsdag?

– Det är saker som rör medlemskapet, om avgifter, ändring av arbetsgivare exempelvis. Man kan själv ändra adressuppgifter, arbetsgivare och liknande på ”Mina sidor” på webben. Praktiskt för den som inte vill vänta i telefonkö.

Vilken är den svåraste frågan?
– Det finns inga svåra frågor, bara kluriga. Att hjälpa dem som ska jobba utomlands, det är så många olika saker att tänka på, beroende på om man ska jobba inom Norden eller EU, om arbetsgivaren är svensk eller utländsk exempelvis.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
– Ingen dag är den andra lik, även om arbetsuppgifterna är samma. Själv tycker jag att mitt jobb är det bästa på kansliet, eftersom jag får möta flest medlemmar. Alla är olika, från studenter till pensionärer. Ena stunden någon som är arbetslös och behöver stöttning, nästa stund någon som är strålande glad över kommande föräldraledighet.

Vad är roligast med ditt jobb?

– När jag lyckas förklara för unga varför de ska vara med i facket. Det är en utmaning! Varje samtal är unikt, och det är väldigt viktigt att lyssna in varenda person! Jag blir glad när medlemmar kontaktar oss med sina funderingar, istället för att tänka ”facket kan väl inte göra något för mig”. Och då gläder det mig att kunna berätta vad vi kan göra!

Vad är ditt mål?

– Att varje medlem känner att den har får bra service i varje möte, och är nöjd med svaret. De allra flesta jag talar med är glada och positiva.

Margareta Hübinette

Tidigare fackligt arbete: Ordförande i den lokala föreningen på Naturvetarna under några år.

Fritid: Att vara ute i naturen, älskar mat och dryck.

Familj: Två vuxna barn.

Senast sedda film/program: På jakt med Lotta och Leif. Fantastiskt roligt!

En perfekt söndag: Lång frukost, skogspromenad och sedan middag med nära och kära.

Okänd talang: Spela mungiga!

Christina Jägare

kommunikatör

Kommentarer

Kommentera