Fråga oss här!
Vi erbjuder

”Jag har alltid varit en person som tagit taktpinnen”

Efter elva år inom miljöområdet kände Sofia Svensson att hon ville testa något nytt. Nya jobbet som Head of Campaign & Studio på Widespace innebär inte bara ett byte av bransch, utan också att hon får utvecklas som ledare.

Vad gör Widespace?

– Det är ett företag som tillhandahåller den tekniska lösningen, produktion och management av mobil annonsering. Vi ser till att rätt reklam, når rätt målgrupp, är rätt utformad och på rätt plats. Till exempel utformar vi swipe-kuber som rör sig eller annonser som guidar till närmaste butik för att ta del av erbjudandet.

Vad är din roll?

– Jag är chef för två avdelningar. Vi är fortfarande i en startup. Företaget grundades 2007 men har vuxit mycket de senaste åren, så nu handlar jobbet om att få ihop ett bra lag. Jag ska skapa ordning och struktur för mina medarbetare så de kan arbeta mer processinriktat och efter rutiner, samt driva utveckling och förbättringsarbeten.

Varför sökte du det här jobbet?

­­–Jag blev tipsad av en bekant. De sökte en person som hade ledaregenskaper och som är duktig på ordning och struktur och kan hantera många frågor samtidigt. Jag kände att det passade mig.

Varför fick du det tror du?

– På grund av mitt strukturtänk, driv och ansvarstagande som behövs i den här rollen. Jag har ledaregenskaperna och jag ser saker i processer och vill förbättra och effektivisera. Vid startup av ett företag är det lite High Chaparall och kaos, då behövs folk som ser helheten och kan prioritera.

Varför bytte du bransch?

– Det här är en helomvändning för mig. Jag har alltid jobbat med miljö och hållbarhetsfrågor så det känns nästan som att jag ändrat personlighet. Jag var inte nöjd på min tidigare arbetsplats då miljöfrågorna nedprioriterades. När detta jobb dök upp kände jag att jag måste testa. Det jag vill nu är att ytterligare utveckla mina ledaregenskaper. Jag har alltid varit en person som tagit taktpinnen och varit den drivande.

Råd till andra som känner att de hamnat fel?

– Våga byta jobb. Det kan vara skrämmande men var inte rädd för att testa nytt. Man växer alltid med nya utmaningar och har nytta av nya erfarenheter, goda liksom mindre bra.

Sofia gick ekonomprogrammet med naturresursinriktning på SLU.

Senast uppdaterad: