Fråga oss här!
Vi erbjuder

Säker mat är viktigt för Estelle

Butikshyllorna fylls ständigt på med nya produkter. Samtidigt blir folk allt mer intresserade och medvetna om livsmedel. Agronomen Estelle Eriksson har nytt jobb som kvalitetssamordnare på Menigo Foodservice.

Publicerad: Uppdaterad:

Vad gör du som kvalitetssamordnare?

– Jag arbetar med kvalitetssäkring av livsmedel. Jag ser till att våra produkter följer aktuell lagstiftning och att de lever upp till olika kvalitets- och miljökrav. På kvalitetsavdelningen ansvarar vi för att kontrollera att våra leverantörer är certifierade. Vi hanterar även reklamationer och produktlarm.

Varför sökte du jobbet?

– Jag sökte jobb på många forum, som Livsmedelsjobb.se, Livsmedelifokus.se och på Naturvetarnas webbplats. Jag sökte tjänsten då den gav möjlighet att arbeta med ett brett produktsortiment och för att kvalitetsarbete är viktigt. Jag är nyexaminerad så det här är mitt första riktiga jobb och det känns helt rätt.

Vad hos dig tror du gav dig tjänsten?

– Jag tror att personlighet var viktigt, utöver de formella meriterna. Jag gissar att drivkraft, viljan att lära och att gilla utmaningar värderas högt. De sökte även en noggrann, strukturerad och ansvarsfull person.

Du har intervjutränat med Naturvetarnas karriärrådgivare. Vad tog du med dig från det?

– Det gav mig självförtroende och peppade mig inför intervjun. De tipsade mig om att vara ärlig och ställa frågor för att visa intresse, samt att ge exempel på situationer där jag dragit nytta av mina starka sidor. Lyft gärna fram engagemang utanför skolan, till exempel i kåren, ideellt arbete och språk. Det gäller att sticka ut på något sätt.

Ditt tips till nyexaminerade?

– Ta kontakt med olika företag du är intresserad av och bevaka deras webbsidor. Gällande löneanspråket rekommenderar jag att ringa Naturvetarna. Det är svårt att veta vad man ska begära i lön när man söker första jobbet och de hjälpte mig verkligen.

Hur ser du på din fortsatta karriär?

– Jag skulle gärna fortsätta arbeta med frågor om hållbar livsmedelsproduktion och kvalitetssäkring, gärna med uppdrag utomlands en dag. Det är ett spännande område under ständig utveckling.

Johanna Rösth

kommunikatör

Kommentarer

Kommentera
Tack för din kommentar