Vi erbjuder

Nytt avtal underlättar övergången från studier till arbete

Naturvetarna har tillsammans med andra fackliga organisationer i Saco-S tagit fram ett avtal som ska göra det enklare för studenter att arbeta inom det statliga området vid sidan av sina studier.

Publicerad: Uppdaterad:

Som studentmedarbetare kan studerande ha en tidsbegränsad deltidsanställning i statlig verksamhet enligt avtalet. Arbetet ska vara kvalificerat och får högst omfatta 25 procent av en heltid. Anställningen kan pågå under maximalt fyra terminer.

Syftet med avtalet är att öka förutsättningarna för studenter att få praktisk arbetserfarenhet, vilket i sin tur underlättar övergången mellan studier och yrkesliv, samtidigt som berörda verksamheter tillförs aktuell kunskap.

Marita Teräs, strateg för naturvetenskaplig kompetens & arbetsmarknad på Naturvetarna, kommenterar avtalet på Naturvetarbloggen:

­– Jag är väl medveten om detta inte är en lösning som passar alla. Samtidigt tror jag att det är viktigt att pröva olika metoder för att göra det enklare att gå från studier till arbete. Det tjänar alla på; studenten, arbetsgivarna, lärosäten och samhället.

Läs mer om det nya avtalet för Studentmedarbetare på Naturvetarbloggen

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies