Fråga oss här!
Vi erbjuder

När lönesamtalet kärvar

Att tänka utanför boxen kan vara ett sätt att komma framåt i lönesamtalet. Pantea Ansari, ombudsman på Naturvetarna, ger goda råd om hur du kan förbereda dig.

Publicerad: Uppdaterad:

Stämningen är lite mer spänd än vanligt. Du, chefen och en kopp kaffe. Nu ska du få ett kvitto på ditt värde, eller i alla fall på dina prestationer under det senaste året.

– Tänk på att det är ditt resultat och ansvar som ska värderas. Förbered dig ordentligt med argument som visar vad du bidrar med, säger Pantea Ansari, ombudsman på Naturvetarna.

Lönestatistiken är ett viktigt verktyg inför löneförhandlingen, men den ska användas med förnuft.

– Statistiken ger en fingervisning om vilken lön du bör ha och visar marknadsläget för olika grupper. Men den säger ingenting om dina prestationer. Statistiken kan också leda fel, så använd statistiken när den är till din fördel.

Tänk utanför boxen

Hon påminner om att lönesamtalet är en förhandling, där man inte kan få igenom allt.

– Tänk utanför boxen, om chefen inte kan ge den lön du önskar så kan du föreslå andra förmåner, som en kurs, tjänstebil eller en extra pensionsinsättning.

Om förhandlingen fortsätter att kärva så är det ingen bra idé att hetsa upp sig och bli arg.

– Tappa inte humöret, kom ihåg att alltid hålla en god ton och använd inte argument som handlar om din privatekonomi. Det är dina prestationer och ditt bidrag till verksamheten som värdesätts.

Många arbetsgivare tillämpar inte individuell lönesättning, utan ger lika mycket till alla oberoende prestation och kompetens.

– Vi jobbar centralt med arbetsgivarna för att öka lönespridningen. De arbetsgivare som vågar det blir ofta populära och kan attrahera den kompetens de behöver. Den individuella lönesättningen fungerar som regel bättre inom privat sektor.

Kronor och ören

För att få till en bättre löneprocess är Pantea Ansaris tips att låta utvecklingssamtalet ligga som grund för lönesamtalet ett halvår senare, som regel på våren.

– Då kan ni prata kronor och ören, och följa upp vad som gick bra och vad som behöver utvecklas. Blir du inte nöjd är det alltid möjligt att ajournera sig och be att få komma tillbaka.

Hur gör jag om det inte funkar och om chefen inte ens har befogenhet att sätta lön?

– Att chefen har mandat att sätta lön är en förutsättning, annars blir lönesamtalet ett spel för gallerierna.

Vilken hjälp kan jag få?

– Om ni har låst fast och inte kommer vidare så kontaktar du det lokala facket (akademikerföreningen eller motsvarande) på din arbetsplats eller Naturvetarnas jour.

Om jag behöver stöd inför lönesamtalet?

– Vi erbjuder lönesamtalscoachning, som lär medlemmarna att lyfta fram sin kompetens och hur de kan utvecklas i sin yrkesroll. Det leder till ett bättre utgångsläge inför lönesamtalet. Du bokar tid för lönesamtalscoachning på www.naturvetarna.se

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera